Ljepota

Make up – Ovo su tri glavna trenda u šminkanju za proljeće: Savladajte ih!

Napisao admin

Inspiracija za šminku i ljepotu stiže nam sa svih strana – iz modnih magazina, sa interneta ili YouTube kanala poznatih blogerica. Međutim, sve češće se za uvid u vodeće trendove okrećemo društvenim mrežama, a ponajviše Instagramu. Stoga, evo koja će tri beauty trenda vladati ovog proljeća, sudeći prema učestalosti njihovog pojavljivanja na ovoj društvenoj mreži.


Ilustracija (Foto: arhiva)

Crveni karmin

Bez obzira na godišnje doba i priliku, usne sa crvenim karminom su must-have. Proljetni dani pravo su vrijeme da se odvažite na nošenje jarkih boja na usnama, a ukoliko niste spremne na eksperimente u vidu neobičnih nijansi, klasičan crveni ruž uvek je dobar i provjeren izbor.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Zlatna sjenka

Iako zlatne tonove automatski dovodimo u vezu sa novogodišnjim periodom ili, eventualno, jesenjim danima, ove proljetne sezone to se mijenja. Ipak, umjesto šljokica, odaberite mat nijanse zlatnih sjenki koje “vuku” na tonove breskve. Uz samo malo crnog ajlajnera i odgovarajuću maskaru, vaše oči biće zavodljivije nego ikad.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Plavi ajlajner

Ovaj trend više će vas asocirati na ljeto, ali nije rano da počnete da ga nosite već sada! Plavi ajlajner, umjesto standardnog crnog, osvježiće vaš izgled i u potpunosti ga transformisati. Ipak, ovaj look preporučujemo samo za veče, a danju ga mogu ponijeti one najhrabrije među vama.

 

ljepotaizdravlje.ba

Komentari

komentara