Ljepota

Pokušajmo smanjiti loše navike! – Navike zbog kojih dobivate bore

Napisao admin

I ako su bore prirodan dio starenja, postoje neke loše prehrambene navike i njezi kože koje utječu na njihovu pojavu, to jest ubrzavaju starenje kože.


Foto:arhiva

Pušenje

Pušenje je jedan od najčešćih uzroka pojave bora. Rađena su istraživanja na blizancima, koja su pokazala da cigarete zaista postaruje kožu.

Način prehrane

Previše šećera ne utječe samo na pretilost, već čini i da izgledamo starije. Kroz štetan proces koji se naziva glikacija, molekule šećera vezuju se za proteine u koži, uključujući i kolagen, zbog čega postaju tvrdi i nepravilnog oblika. Uslijed toga, lice gubi elastičnost.

Rafinirani šećer i drugi prosti ugljikohidrati izazivaju upale diljem organizma zbog povišene razine inzulina. Upale proizvode enzime koji uništavaju kolagen i elastin, a posljedica toga su bore i opuštena koža.

Alkohol

Alkohol isušuje kožu, a tijekom vremena koža gubi elastičnost i formiraju se bore uslijed nedovoljne hidriranosti. Osim toga, alkohol negativno utječe na razinu vitamina A, koji je vrlo važan antioksidans, ali igra ulogu iu proizvodnji kolagena.

Žvakaća guma

Pretjerano žvakanje žvakaće gume uzrokuje pojavu sitnih bora oko donje usne posebno. Žvakaća guma loše utječe i na opće stanje vaše usne šupljine.

Spavanje sa šminkom

Kada spavate sa šminkom, vi praktično sami izazivate bore. Šminka i onečišćenja iz zraka koja se nakupe na koži tijekom dana ulaze u pore, i razlažu kolagen i elastin. To ubrzava proces starenja kože.

Sam svoj kozmetičar

Nemojte sami cijediti prištiće i mitesere. Svaki put kad sami “sređujete” lice na taj način, vi mu nanosite štetu.

Bez grimasa prilikom šminkanja

Nemojte praviti grimase dok se šminkate, na primjer, razjapi usta kad nanosite olovku za usne ili ruž, podižete obrve dok stavljate maskaru …..

Krema sa zaštitnim faktorom

Čak i samo nekoliko minuta na suncu bez zaštitne kreme protiv sunca, može vremenom postati štetno za kožu.Koristite kremu sa zaštitnim faktorom svaki dan, i po kiši i po suncu. Preporučuju se kreme sa faktorom 30 i cink-oksidom ili titan dioksidom.

Spavanje

Najbolje je da spavate na jastuku sa satenskom navlakom, koja neće ostavljati tragove na licu. Ili još bolje, spavajte na leđima, kako ne biste gužvali lice tijekom noći.

 

 

zenstvena.com

Komentari

komentara