Ljepota

Okreće se prirodnom izgledu – Nisam se obrijala dva mjeseca i osjećam se odlično

Napisao admin

Francesca Kentish, novinarka iz Velike Britanije, u nekoliko navrata je pisala o rastućem pokretu žena koje odbijaju da se briju i okreću se prirodnom izgledu. Prije dva mjeseca je riješila da prestane samo da piše, već da im se pridruži – i sada ponosno šeta dlačice od nekoliko cetimetara ispod pazuha, kao i po nogama.


Frančeska kaže da su je na ovu odluku podstakli razni komentari na njene tekstove o ženama koje ne uklanjaju malje i time se ponose. Dok je jedan dio čitalaca u potpunosti podržavao ovakav izbor, drugi su mislili da je ovo jednostavno gadno, piše Fokus.

“To me je iznerviralo. Riješila sam da s riječi pređem na djela, i da prestanem da se brijem. Nije da ne volim da se brijem, zapravo uživam u tom ritualu u kadi. Obožavam onaj osjećaj pidžame na svježe obrijanoj, glatkoj koži. Ali, željela sam da budem sigurna da to radim zbog sebe, a ne zato što mislim da moram”, piše Francesca.

Ona puna dva mjeseca nije uzela brijač u ruke i kaže da se osjeća oslobođeno.

“Prvo mi je bilo malo čudno. Išla sam na put sa nekim ljudima koje nisam poznavala baš dobro, i kada smo ušli u kadu bilo me je jako sramota zbog stanja mojih nogu pa sam se pretvarala da sam zaboravila brijač. Što je zaista glupo, jer – što bih se stidjela nečeg tako prirodnog? Niti jedan muškarac se ne bi stidio svojih dlaka, i zato sam riješila da više neću da lažem o tome”, prisjeća se Francesca.

Nakon mjeseca dana je počela da se ponosi svojim maljama, posebno stanjem pazuha – jer nikad u životu nije imala toliko dugačke dlake! Shvatila je da se mnogo manje stresira otkada se ne brije, ne mora da razmišlja o uraslim dlakama niti o onim gadnim iritacijama nakon brijanja.

Iako kaže da se sada osjeća fenomenalno i oslobođeno, ipak neće do kraja života furati ovaj prirodni izgled.

“Ne planiram u skorije vrijeme da se obrijem ispod pazuha ili bikini zonu, ali nedostaje mi onaj divan osjećaj glatkih nogu i glatkog stomaka. Ali, nakon ovoga barem znam da brijem noge zbog sebe, a ne zbog ostalih ljudi. Svako ima pravo na svoje mišljenje”, zaključuje Francesca.

 

 

cure.ba

Komentari

komentara