Ljepota

Make up – Evo zašto bi trebalo da nabavite paletu najrazličitijih sjenki

Napisao admin

Beauty eksperti savjetuju da svaka žena koja voli make up treba da nabavi paletu sjenki sa različitim nijansama.


(Foto: arhiva)

Ukoliko planirate da obnovite svoju šminuku i kupite nove sjenke, beauty eksperti savjetuju da odaberete paletu sa velikim izborom nijansi prije nego pojedinačne mono-sjenke.

A tu je pet argumenta u prilog ovog izbora.

1. Troškovi
Paleta sa velikim izborom sjenki uvijek će vas koštati manje od pojedinačnih sjenki u svim nijansama koje se nalaze u paleti.

2. Sposobnost da eksperimentišete
Ako mislite da ste našli svoju boju sjenke, i uvijek je kupujete, lišavate sebe prilike da najzad probate nešto novo. Kupite paletu i druge boje će vam omogućiti da eksperimentišete.

3. Nijanse sjenki
Profesionalni make up umjetnici savjetuju da odaberete ove sjenke jer u paleti postoji nekoliko nijansi svake boje, tako da su šanse da pogriješite minimalne.

4. Sjenka kao eyeliner ili highlighter
U paleti postoji tamnija nijansa braon sjenke (crne, grafitne, tamno kaki), koje se mogu koristiti kao eyelineri. Primijenite tamne sjenke na trepavicama finom ugaonom četkicom ili ivicom spužvice. Najsvjetlija boja u paleti može igrati ulogu highlightera, možete ih staviti na unutrašnji ugao oka i ispod obrve, na najvišoj tački obraza i iznad gornje usne.

5. Uštedite prostor
Zamislite koliko prostora će vam zauzeti desetak novih mono sjenki i koliko samo dijve paleta sa sjenkama. Pored prostora koji ćete uštedjeti, ove nijanse su zajedno na jednom mjestu i nećete ih izgubiti.

ljepotaizdravlje.ba

Komentari

komentara