Ljepota

Nevjerovatno – Poručili su joj da je ružna, a njen odgovor je zapanjio sve!

Napisao admin

Popularna modna blogerica Em Ford skinula je šminku, potpuno ogolila svoje lice, pokazala akne i izložila svoje lice negativnim komentarima. To je bio dio njenog tromjesečnog eksperimenta tokom kojeg je željela upozoriti na verbalno zlostavljanje koje vlada na društvenim mrežama.


Em Ford (Foto: youtube)

Komentari koje je dobivala od potpunih stranaca bili su šokantni. Govorili su joj da je ružna, neugodna za gledanje, da ne pere lice i da je odvratna. Najgori komentari postali su dio videa u kojem je odgovorila svim “negativcima“, poslala snažnu poruku i utješila osobe koje imaju problema s aknama.

 

Reakcije su nevjerojatne, u samo dva dana video je skupio više od milion pregleda, njena priča proširila se internetom brzinom munje i dobila je hiljade poruka zahvale od ljudi koje je dirnula do suza svojom iskrenom reakcijom na ružne riječi koje su joj upućene.

 

– Željela sam napraviti eksperiment koji će pokazati da društvene mreže postavljaju nerealistična očekivanja pred nas. Navikli smo na lažne slike savršenstva i uspoređujemo se s nerealističnim standardima ljepote i zbog toga je teško zapamtiti najvažniju stvar. Vi ste lijepi. Lijepi ste bez obzira na sve i vjerujte u sebe – poručila je.

 

Em na svom blogu objavljuje savjete za osobe koje imaju problema s aknama i uči kako ih uspješno prekriti, a jednu make-up transformaciju pokazala je i spomenutom videu.

ekskluziva.ba

Komentari

komentara