Ljepota

Make up savjeti – Primjerena šminka za tople dane!

Napisao admin

S toplijim danima dolazi i primjerena šminka.


Ilustracija (Foto: arhiva)

Kako ne biste svoje lice opterećivale teškim puderima i senkama i tako dovodili u rizik izgled svoje kože koja pod tonom svega i pod uticajem sunčevih zraka može da izgleda i do 10 godina starije, donosimo vam kako korak po korak i kojim metodama da se našminkate za letnje dane.

 

Kao i u svakom složenijem šminkanju, na lice treba da ide što kvalitetnija podloga kako bi šminka mogla što duže da traju. Prvenstveno na lice nanesite hidratantnu kremu koja će vam podariti prirodnu vlagu lica koje bi moglo biti podložno suvoći zbog viskokih temperatura. Umesto teških pudera neka vaš odabir budu lagane tonirane kreme koje će podariti vašem licu blistav sjaj i prekriti manje nesavršenosti. 

 

Kod senki za oči odaberite što nežnije i svetlije nijanse koje su savršene za letnje dane. Odmorite oči od teških senki i zapamtite pravilo da je manje više. Zato oči naglasite na pravi način i to s kvalitetnom i vodootpornom maskarom koja će vašim trepavicama podariti gustoću i dužinu. Isto tako, vodootporna maskara će vas zaštititi od tragova mrlja oko očiju od znoja i vode. Rumenilo na licu treba da deluje kao pravo osveženje tako da se odlučite za rumenila koja su kremaste strukture i deluju jako prirodno ili rumenila koja će vam podariti svež izgled i sjaj. 

 

Po letnjem i toplom vremenu naše usne često budu suve i ispucane kao i zimi. Razlog tome je što prevladavaju velike vrućine koje isušuju celo telo, pogotovo ako ne pijemo puno tečnosti tokom dana. Umesto teških ruževa koji se na vrućini samo mogu rastopiti i uzrokovati dodatne probleme i isušiti usne, radije odaberite nežne sjajeve sa sjajnim česticama koje će vaše usne učiniti vlažnijim, privlačnijim i estetski lepšim i negovanijim. Uz ovakvu šminku zagarantovan je nezaboravan provod i komplimenti na račun vašeg letnog i svežeg izgleda koji obara s nogu. 

cure.ba

Komentari

komentara