Ljepota

Istaknite oči – Otkrijte koja sjenka je idealna za vašu boju očiju!

Napisao admin

Prvo i osnovno pravilo pri kupovini sjenke je da nikada ne kupujete onu koja je kao vaša boja očiju, jer će ih vizuelno "progutati" umjesto istaći.


Ilustracija (Foto: arhiva)

Drugo pravilo je da obratite pažnju na komplementarne boje, odnosno boje koje se međusobno ističu. Na ovoj ilustraciji pronađite boju koja je slična boji vaših očiju a na drugoj strani kruga pronaći ćete onu komplementarnu koja najbolje pristaje vašim očima i u čijem opsegu bi bilo najbolje da birate nijansu svoje sjenke.

 

Treće pravilo bi bilo da su tamna plava i srebrna sjenka nepogrešiva kombinacija ukoliko ste i dalje nesigurne!

 

Četvrtim pravilom vam ukazujemo na to da ćete kombinovanjem tri nijanse postići najljepše rezultate – srednju nijansu nanesite od trepavica pa do kraja kapka, potom četkicom (ili prstom) umekšajte ivicu sjenke. Zatim nanesite tamniju olovku tik uz trepavice a onda i tamniju nijansu u prevoj iznad kapka – a onda i tu ivicu ublažite četkicom. Na kraju, svijetla nijansa na sredini kapka i tik ispod obrva će svemu tome dati efekat svježine i “otvoriti” oko. Prije nanošenja sjenke, na kapak nanesite podlogu. Kao podlogu možete iskoristiti korektor koji inače koristite.

 

Foto: Thinkstock

 

Plave oči

 

Smeđe i nijanse boje cigle najviše laskaju plavim očima! Takođe, dodatno ih ističe i smokey efekat – dakle tamni smeđi tonovi ili potpuno crna sjenka. Oni hrabriji se mogu poigrati čak i sa bojom ciklame. Napomenućemo i da su plave oči i crni ajlajner zaista najbolji prijatelji!

 

Zelene oči

 

Ljubičasta sjenka je vjerovatno “krojena” prema zelenim očima. Pored ljubičaste, pokušajte ukombinovati i smeđe ili zlatne tonove, kao i nježnu boju breskve ukoliko želite neprimjetniji i svedeniji make up.

 

Smeđe oči

 

Topli smeđi tonovi su definitivno najzahvalniji za kombinovanje – nježne roze i nijanse boje šampanjca, smeđe, tamno plave se odlično snalaze u kombinaciji sa njima. No i ovde imamo nekoliko pravila. Morate znati da svijetli tonovi vitzuelno povećavaju vaše oči a tamne sjenke i olovke postižu sasvim suprotno. Poželjno je da pri jačoj šminki izbjegavate crnu sjenku ili olovku, ona u tamijim plavim ili braon nijansama će postići mnogo bolji efekat. Ukoliko nanesete tamniju olovku duž cijelih kapaka, vizuelno ćete “zatvoriti” oko, pa pokušajte da preskočite unutrašnje uglove očiju pri sljedećem šminkanju! Za jednostavan make-up smeđih očiju je dovoljna pastelna nijansa sjenke i dva sloja maskare.

 

kolektiv.me

Komentari

komentara