Ljepota

Saznajte – Koji vam oblik noktiju najbolje pristaje?

Napisao admin

Najčešći oblici koji se pojavljuju jesu ovalni, okrugli i kombinacija okruglo četvrtastih. Oblikovanje noktiju, kao i odjeća, obuća i dekorativna kozmetika, podliježe trendovima. Ponekad su više u modi četvrtasti, ponekad obli, ponekad duži, a ponekad kraći nokti. No, jeste li se ikada pitali koji bi vam oblik noktiju najbolje pristajao u odnosu na vašu […]


Nokti (Foto: arhiva)

Oblikovanje noktiju, kao i odjeća, obuća i dekorativna kozmetika, podliježe trendovima. Ponekad su više u modi četvrtasti, ponekad obli, ponekad duži, a ponekad kraći nokti. No, jeste li se ikada pitali koji bi vam oblik noktiju  najbolje pristajao u odnosu na vašu prirodnu anatomiju noktiju?

Ako još niste, možda je vrijeme da otkrijete je li trenutni oblik vaših noktiju onakav kakav bi vam najbolje pristajao. Možda je baš vrijeme za neku promjenu, a nokti mogu biti jedni od njih.

Kako biste otkrili koji oblik noktiju pristaje vašim noktima, pogledajte oblik lunule na vašim noktima, odnosno polukružnog bijelog područja koje izvire iz korijena nokta. Najčešći oblici koji se pojavljuju jesu ovalni, okrugli i kombinacija okruglo četvrtastih. Ostali oblici noktiju trendovski su diktirani.

 

Ovalni nokti

Ako volite tradicionalan izgled noktiju, odaberite ovalni stil. Iako, tako oblikovani nokti nisu toliko čvrsti kao četvrtasti ili ovalno-četvrtasti, no sigurno daju ženstveniji izgled noktiju. Ovaj oblik savršen je za osobe koje imaju kraće prste jer imitira oblik samog prsta, što stvara dojam njegove izduženosti.

 

Okrugli nokti

 

Ovaj je oblik noktiju definitivno najkonzervativniji oblik noktiju, no ako puno radite rukama, a nokti vam moraju biti uredni i kratki, ovo je oblik koji će biti najzadovoljavajući.

Vrlo su jednostavni za održavanje.

 

Četvrtasti nokti

Ovo je definitivno najpopularniji oblik noktiju, iako nije prirodan oblik. Naime, na svojim krajevima nije zaobljen, nego raste s ravnim rubovima, što ga čini vrlo čvrstim. Ovaj oblik noktiju najbolje pristaje dugim prstima s velikom površinom nokta.

 

Ovalno-četvrtasti nokti

Ovaj oblik noktiju sve više dobiva na popularnosti jer je riječ o obliku između četvrtastog i ovalnog pa zbog toga izgleda prirodno. Također, ovaj oblik odlično izgleda i na kraćim i na dugim noktima.

cure.ba

Komentari

komentara