Ljepota

Lijep hod – 6 savjeta za hodanje u štiklama koje bi svaka žena trebala znati

Napisao admin

Štikle su jedini komad obuće koji izgleda dobro jedino kad se dobro nosi. Žena koja se popikava ili muškobanjasto hoda u štiklama i najljepši par cipela učinit će manje glamuroznim pa je važno zapamtiti ova pravila i naučiti lijepo hodati.


Ilustracija (Foto: arhiva)

1. Nove štikle moraju se razgaziti

Pogotovo ako nisi navikla na njih…Čak i ako su djelovale sasvim udobno u dućanu, požalit ćeš što ih nisi razgazila čim izađeš na beton. Obuci debele soknice, uskoči u štikle i malo šeći po stanu.

 

2. Iskoristi stari celebrity trik

Kako bi štikle bile udobnije, potplati moraju biti malo “ofucani”, kažu stručnjaci. Stilisti mnogih zvijezda potplat lagano “izrašpaju” šmirgl papirom prije prvog nošenja.

 

3. Uspravi se i osjeti samopouzdanje

Nema smisla nositi štikle i onda se držati pogrbljeno i gledati u pod. Uspravi se i nabaci osmijeh!

 

4. Radi manje korake

Tvoj hod u štiklama trebao bi se potpuno razlikovati od onog u tenisicama. Radi male, elegantne korake. Izgledat ćeš bolje, a nećeš se ni popikavati.

 

5. Prvo peta pa prsti

Kad hodaš u štiklama važno je zapamtiti pravilo da na pod prvo stupa peta pa prsti. Ovo pravilo mijenja se samo kada silaziš niz stepenice, u tom slučaju je – psti, peta.

 

6. Vježbaj

Ni jedna žena nije od prve izgledala savršeno u štiklama. Za to je potrebno malo vježbe. U glavi zamisli savršen, elegantan hod i zatim ga pokušaj postići.

 

ŠTO AKO PADNEŠ?

I to se dešava pa što? Najvažnije je zadržati dostojantvo i smireno ustati s poda (naravno, ako nema ozljeda). Ako može Naomi Campbell, možeš i ti.

index.hr

Komentari

komentara