Ljepota

Druženje – Ključna prijateljstva u životu svake žene

Napisao admin

Druženje s velikim brojem ljudi zaista je moguće ukoliko se dobro organizujete. Najvažnije je da u svakoj odabranoj osobi pronađete ono što vas ispunjava, ali i da budete svjesni međusobnih potreba.


Prijateljice (Foto: arhiva)

Život nas često iznenađuje. Mi se vremenom mijenjamo, pa samim tim i naše okruženje postaje drugačije. Ipak, postoji nekoliko ključnih prijateljstava koje svaka žena treba da održava. Svako od nabrojanih prijateljstava je različito – od poznanstva i površnih odnosa do veoma značajnih, dugogodišnjih prijateljstava.

Pogledajte koji su to prijatelji koje svaka žena treba da ima.

1. Muški prijatelj

Razmislite zašto se kaže da „muški prijatelj vrijedi kao 10 ženskih“. Zato se baš on na ovoj listi nalazi na prvom mjestu. Vaš prijatelj je kao lični telohranitelj koji će vas zaštititi i biti uvijek uz vas. Možda neće brinuti o vašim trivijalnim problemima, ali će uvijek da provjeri da li ste dobro, da vas posavjetuje i u svakoj situaciji će iskreno da kaže šta misli.

2. Prijateljica koja ohrabruje

To je prijateljica koja voli sve što radite i podržava vas u tome. Ona vas ohrabruje i savjetuje da uvijek u životu treba da pokušate, i da nikada ne razmišljate o neuspjehu. Vjeruje u vas i želi vam uspjeh, bez trunke ljubomore. Čini da se osjećate jakom i punom energije.

3. Prijateljica za zabavu

To je prijateljica koja vas u posljednjem trenutku nagovori na ludilo i na odličan provod. Ona istinski vjeruje da je smijeh najbolji lijek. Prijatelj koji će vam pomoći da zapamtite, čak i u vašim najtežim danima, da je život samo igra.

4. Prijatelj iz porodice

Porodični prijatelj zapravo može biti brat, sestra ili rođak. Neko ko zna sve o vašoj porodici, ko vas razumije i dijeli sa vama najintimnije tajne. Svi mi imamo svoje životne probleme koje čuvamo za sebe. Neko ko je živio zajedno sa vama, je bio dovoljno blizu da podijeli sa vama svako životno iskustvo, čak i ono manje lijepo. Zato mu vjerujete u potpunosti i svjesni ste njegove vrijednosti.

5. Prijateljica za kafu

To je prijatelj koji se savršeno uklapa u vaš prenatrpan raspored. Šetnja i kafa vikendom su idealni za druženje. Prijatelj sa kojim uživate u momentima razgovora ili opuštanja.

 

 

 

 

ljepotaizdravlje.ba

Komentari

komentara