Ljepota

Žena zmaj – U 72. godini izgleda kao djevojčica! Pogledajte kako! (FOTO)

Napisao admin

Svijetu je poznata kao "žena koja ne stari", a o njoj su pisali brojni strani časopisi, i to s razlogom. Od ove 72-godišnjakinje zaista možete puno naučiti.


Annette Larkins (foto: Dnevno.hr)

Annette Larkins je žena koja u 72. godini ima lice i tijelo djevojčice, a tajnu svog mladolikog izgleda i dobrog zdravlja već godinama dijeli s javnošću, otkrivajući svoje recepte za jela i napitke koja sama priprema.

Anet je rođena 1942. godine u Severnoj Karolini, međutim najveći dio svog života provela je na Floridi, koju smatra svojim domom. Tamo je upoznala devet godina starijeg muškarca Amosa Larkinsa, za koga se udala sa 16 godina. Nedavno su proslavili 56 godina braka. Prije svog 19. rođendana, Annette je rodila dva sina, i to samo u razmaku od deset meseci.

U odnosu na nju, njeni 50-godišnji sinovi izgledaju kao kao njeni vršnjaci. U čemu je njena tajna?

Svijetu je poznata kao “žena koja ne stari”, a o njoj su pisali brojni strani časopisi, i to s razlogom. Od ove 72-godišnjakinje zaista možete puno naučiti. Na njenom stolu nikada nećete naći ništa što nije iz njenog vrta, gdje uzgaja razno voće, povrće i ljekovito bilje.

Radi izvrsne salate i ukusna jela, te svakodnevno cijedi i pije domaće sokove.  Dugo je bila vegeterijanka, pa je prešla u vegane, a sirova hrana je njeno najveće oružje i saveznik ljepote i snažnog imuniteta.

Od lijekova ne koristi ništa, pa čak ni aspirin.

Šta jede?

Recept za jedno od njenih zdravih obroka: kupus salata, isjeckana zelena salata, bulgur (namirnica organskog porijekla od pšenice, može se kupiti u trgovinama zdrave hrane), crvena paprika, brokula, gljive, laneni krekeri i kim.

Još jedan prijedlog za ručak: divlja riža, luk, malo kruha natopljenog sokom od avokada, komadi avokada, sitno sjeckana crvena paprika, preljev od konoplje, u kombinaciji s rižom.

dnevno.hr

Komentari

komentara