Ljepota

Podsjetnik na plažu – Otkrivamo kako ćete što duže zadržati preplanulost

Napisao admin

Nakon što ste se cijelo ljeto trudili postići lijepi preplanuli ten, sada se bojite da će vam uskoro izblijediti. Nema razloga za paniku – postoje trikovi uz koje ćete još dugo zadržati prekrasnu, osunčanu boju.


Plaža (Foto: Arhiva)

Ono oko čega se najviše trebate potruditi je to da koži osigurate dovoljno vlage, kako se ne bi perutala i mrtvim stanicama prekrivala vaš lijepi ten. Stoga pazite na to da pijete dovoljno vode, a kožu cijelog tijela redovito hranite kvalitetnim kremama.

Ako vam je koža suha ili je tijekom ljeta koji put izgorila, pomoći ćete joj bademovim uljem. Ovo dragocjeno ulje sadrži obilje vitamina E pa pomaže obnavljanju stanica kože, što će joj podariti mladolikost. Obnavljanju kože pomoći će i nježni piling, kojeg se mnogi nakon ljeta neopravdano suzdržavaju u strahu da će zguliti boju. Toga se ne morate bojati – piling će, zapravo, produžiti trajnost lijepe ljetne boje. Budete li ga obavljali jednom tjedno, skidat ćete samo mrtve stanice, ispod kojih će se otkriti glatka i baršunasta koža, piše Slobodna Dalmacija.

Pripazite i na prehranu i osigurajte tijelu dovoljno vitamina A, C i E, a naći ćete ih u voću (osobito agrumima) i povrću (ponajviše u paprici, kupusu, špinatu i brokuli), mlijeku i mliječnim proizvodima te jajima.

net.hr

Komentari

komentara