Ljepota

Prirodno i jeftino – Domaća krema protiv bora

Napisao admin

Suočavanje sa borama nikad nije lako, zato vam dajemo ovaj recept za domaću kremu protiv bora.


Ilustracija (Foto: arhiva)

Prilikom suočavanja sa borama, pokušavamo da im se odupremo korištenjem različitih krema, kozmetičkih tretmana i drugih raznih metoda.

Ipak, većina pomenutih krema i tretmana zahtjeva veće količine novca. Upravo zbog toga i treba da ih izbjegavate jer fantastičnu kremu protiv bora možete napraviti i sami!

I, ono što je najbolje – pravi se samo od prirodnih sastijaka, odgovara svim tipovima kože pa hidrira i izjednačava kožu, smanjuje vidljive bore, usporava proces starenja i daje vidljive rezultate već nakon sedam dana upotrebe.

Sastojci:

    jedno žumance
    dvije kašike ulja od badema (možete ga zameniti maslinovim uljem)
    pola kašike meda
    dvije kašičice medicinskog vazelina

Priprema:

Rastopite vazelin na pari (biće vam potrebno par minuta). Nakon toga dodajte ostale sastojke. Dobro izmješajte. Biće vam potrebno nekoliko minuta da dobijete homogenu masu. Smjesu prebacite u čistu činiju (možete koristiti posudu od stare kreme, samo je prvo dobro operite). Kremu nanosite na čistu kožu laganim, kružnim pokretima.

Napomena: Kremi je potrebno oko sat vremena da upije pa bi bilo mudro da je nanosite dva sata pre spavanja. Kremu držite u frižideru. Ukoliko želite da je ponovo napravite, koristite iste sastojke u istoj meri.

haber.ba

Komentari

komentara