Ljepota

Korisni savjeti za žene – Super savjet za brzo, glatko i rezultativno brijanje!

Napisao admin

Koliko sam puta pokušavala da se sprijateljim sa kremama za depilaciju, trakama, voskom, epilatorom.. i opet se vraćam običnom brijaču. Jer:


Brijanje (Foto: Cure.ba)

1. Jeftino
2. Brzo
3. Bezbolno, a glavno – daje brz efekat!

Iako danas postoje različiti načini za uklanjanje neželjenih dlaka, i dalje je najrasprostranjenije brijanje, najbrži i najjednostavniji metod za dobijanje glatke kože. Žene više vole brijanje, jer je to najbezbolniji način da se reše dlačica.

Želim da podelim sa vama savetom za brzo, glatko i rezultativno brijanje:

1. Pre brijanja tretiram kozu sa skrabom (pilingom) sa bilo kojim kiselo mlečnim proizvodom (jogurt, kefir, kiselo mleko i t.d. sa dodatkom soli ili ovsenih pahuljica) . Takav pilng obezbeđuje brzo, glatko brijanje, bez dodatne iritacije (u bikini zoni) i bez potrebe da brijač provlačite dva puta po koži. Takođe ovakav piling oslobodiće vas problema sa uraslim dlačicama.

Plining kože pre brijanja je vrlo bitan, zato što ćete tako odstraniti mrtvi sloj kože da biste dlake brijali što bliže koži. Ako ne uradite piling, mrtva koža, ne samo da će sprečiti precizno brijanje, nego će vam vrlo brzo otupeti brijač. Osim toga, piling će povući i neke od uraslih dlačica.

2. Za brijanje koristim balzam za kosu. Pruža odlično klizanje , koje se ne može porediti ni sa jednim gelom ili kremom za brijanje.

3. Nakon brijanja na kožu nanosim običan apotekarski glicerin. Savršeno smiruje, čak i najosetljiviju kožu. Nikad ne nanosim kreme i losione za telo, jer većina njih sadrži alkohol i izazivaju iritaciju.

Ako ste ipak uradili nešto pogrešno i izazvali iritaciju i crvenilo kože – uzmite 2 tablete aspirina i pomesajte sa glicerinom, namažite kožu i crvenilo će odmah nestati.

uspesnazena.com

Komentari

komentara