Ljepota

Prirodnim sredstvima do ljepše kože – Riješite se nepravilnosti na koži uz pomoć limuna, meda i sode bikarbone

Napisao H. H.

Limunska kiselina posvjetljuje ožiljke, med ubrzava obnavljanje kože i odličan je u borbi sa ožiljcima od akni, a soda bikarbona djeluje kao piling i sredstvo za dezinfekciju.

Skupo prikrivanje ili uklanjanje ožiljaka u kozmetičkim salonima i dermatološkim ordinacijama mogu zameniti prirodni sastojci. Limun, maslinovo ulje, soda bikarbona i med biće prijatelji vašoj koži bez bolnih zahvata i neželjenih posledica.

Limun

Limun je bogat limunskom kiselinom koja posvetljuje ožiljke i vitaminom C koji gladi ten i uravnotežuje boju kože. Kožu pre tretmana limunom treba dobro očistiti, pa vaticu umočiti u isceđeni limun. Zatim naneti na ožiljak i ostaviti 10 minuta da se osuši. Kožu isprati mlakom vodom. Tretman se preporučuje svaki dan sve dok se ožiljak ne “stopi” sa ostatkom kože.

Maslinovo ulje

Maslinovo ulje baš kao i limun posvetljuje ožiljke, a za sve su zaslužne nezasićena masne kiseline i vitamini E i K. Ulje treba umasirati na ožiljak najmanje pet minuta i ostaviti da deluje preko noći. Dovoljna je količina koja odgovara veličini kovanice.

Soda bikarbona

Soda bikarbona jedno je od najpoznatijih prirodnih mikrodermoabrazivnih sredstava. Deluje kao piling, uklanja mrtve stanice kože i dezinfikuje je.  Pomešajte sodu bikarbonu i vodu u razmeri 5:1 sve dok ne dobijete pastu. Nanesite je na ožiljak i ostavite da se osuši. Isperite i postupak ponovite dva do tri puta nedeljno.

Med

Med neguje kožu, ubrzava zarastanje rana, obnavlja tkivo i briše ožiljke. Najbolje je pomešati dve kašičice meda i dve kašičice sode bikarbone i naneti na ožiljak. Umočite mali peškir u vrućoj vodi i stavite preko mesta gde ste naneli mešavinu. Sačekajte da se peškir ohladi i njime uklonite ostatak paste s kože.

Za uklanjanje ožiljaka od akni koristite dve kašičice meda i jednu kašičicu sode bikarbone.

24sata.rs

Komentari

komentara