Ljepota

Kako ga koristiti – Jogurt omekšava kosu i podstiče rast!

Napisao admin

Jogurt se oduvijek preporučavao onima koji žele da se zdravo hrane ili smršaju, ali osim sjajnih nutricionističkih vrijednosti, jogurt može da pomogne ljepšem izgledu vaše kose.


Kosa (Foto: Cure.ba)

Jača kosu

Jogurt daje pregršt hranljivih materija vašem telu. Bogat je mineralima poput kalijuma i kalcijuma, a sadrži proteine i vitamin B. Jedan od najboljih sastojaka u jogurtu su proteini iz prirodnog mleka koji su odlični za kosu. Dok su proteini dobri za jačanje kose, mlečna kiselina pomaže u cirkulaciji krvi koja potpomaže rast kose.

Neguje kosu

Jogurt neguje kosu i potpomaže rast, a takođe pojačava sjaj kose. Jogurt je prirodan način da oporavite zapuštenu kosu. Ako ništa drugo, možete biti potpuno sigurni da, za razliku od šampona, seruma i losiona, u jogurtu nema nikakve hemije koja vam može spržiti kosu.

S vremena na vreme stavite jogurt na kosu i držite tako pola sata, a zatim dobro isperite. Ovo će rešiti problem “odbeglih” dlačica.

Omekšava kosu

Jogurt omekšava kosu i efikasan je u borbi protiv mršenja kose prouzrokovanog korišćenjem šampona koji isušuju kosu. Takođe, jogurt pomaže i u čišćenju kose od masti, prašine i peruti. Pomaže u sprečavanju nastanka peruti i sprečava osećaj svraba na temenu koji je prouzrokovan zbog znojenja i peruti.

Nanesite jogurt na kosu, a zatim umotajte peškir i operite nakon 20 minuta. Još jedan način uključuje to da četiri kašičice jogurta pomešate s jajetom, pustite da odstoji na glavi deset minuta i nakon toga dobro isperete. Jogurt se koristi i s kakaom, medom i maslinovim uljem za slične pogodnosti.

Postoje mnogi recepti za pravljanje maski za kosu na bazi jogurta koje su efikasne protiv peruti i svraba. Jogurt i limunov sok su jedna od najboljih kombinacija.

Ispucali vrhovi

Zbog blagodeti koje pruža jogurt je poprilično koristan kod ispucalih krajeva. Mešanjem jogurta sa zgnječenom papajom dobije se mešavina koja, naneta na kosu, može dugoročno da spreči nastanak ispucalih vrhova.

Potpomaže sjaj i rast kose

Postoje mnogi načini na koje jogurt pomaže telu jer sadrži drugačije vrste elemenata poput cinka, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6 i vitamina B12. Prijateljske bakterije i mlečna kiselina su ključni elementi zbog kojih je jogurt tako koristan, pa ga za različite efekte mešamo sa različitim namirnicama poput meda, narandžinog ili limunovog soka.

Masiranje kose jogurtom uz dodatak drugih sastojaka može vam dugoročno pomoći po pitanju čišćenja kose, rasta i sjaja kose.

zenskimagazin.rs

Komentari

komentara