Ljepota

Savjeti kako postići čisto lice – Recite aknama zbogom!

Napisao admin

Sigurno su mnoge od vas imale problema s malim prištićima u srednjoj školi i to vam tada nije zadavalo prevelike brige jer realno, sigurno niste bili jedini. Međutim, kod nekih su ti problemi ostali, a kod nekih su s godinama postali sve veći.


Žena (Foto: Cure.ba)

Pripreme za izlazak iz kuće traju vam satima zbog nanošenja svih mogućih kozmetičkih preparata koji su vam dostupni? Odlazak na odmor također nije jednostavan ni opušten. Dok vaši prijatelji u svoje torbe stavljaju sve stvari koje ih vesele, kreme za sunčanje i fotoaparate vi imate punu torbu pudera, podloga, korektora i svih ostalih kozmetičkih preparata koji bi vam pomogli u sakrivanju itekako vidljivih akni.

Ako ste se pronašli u opisu, vrijeme je da se odlučite na odlazak dermatologu koji će vam pomoći u rješavanju vaših problema. Nemojte odustati ako rezultate ne primjetite odmah. Čak vam niti najbolji dermatolog neće iz prvog pokušaja propisati savršeni lijek. Ali redoviti odlasci na čišćenje lica uz primjenu adekvatnih proizvoda, s vremenom će uroditi plodom. Budete li redoviti u odlascima dermatologu, on će moći pratiti reakcije na određene proizvode te tempo napretka.

Bitno je da, uz njegu s propisanim proizvodima, ne pogoršavate stanje svakodnevnim navikama. Radije koristite lagane podloge ili BB kreme, nego teške pudere, a šminkanje izbjegavajte koliko god je to moguće. Vaša koža mora disati pa joj to i omogućite. Temeljito čistite lice prije spavanja i pazite koje proizvode koristite. Također, nipošto nemojte sami istiskivati akne. Bakterijama s ruku i fizičkim pritiskom samo ćete pogoršati situaciju. 

Nemojte isprobavati na svoju ruku proizvode koje vam je preporučila prijateljica ili kolegica s posla. Možda su njoj pomogle, ali to ne znači da će pomoći i vama. Svaka koža je jedinstvena i reagira drugačije. Važno je da otkrijete kombinaciju preparata koja je najbolja za vas.

Nakon nekoliko mjeseci korištenja proizvoda za smanjenje lučenja loja, za otvaranje pora i antibiotske terapije, prema uputama dermatologa, vaše će lice biti lijepo i bez nepravilnosti te ćete moći samouvjereno i bez srama koračati svijetom i nositi se sa puno ozbiljnijim problemima koje život stavlja pred vas

cosmopolitan.hr

Komentari

komentara