Ljepota

Cure otkrivaju – Kako napraviti da ti kosa duže ostane ravna nakon peglanja?

Napisao admin

Pitali smo cure kako napraviti da ti kosa duže ostane ravna nakon peglanja? Evo nekih od savjeta …


Kosa (Foto: cure.ba)

– Meni kosa izdrži samo oko 5 minuta maksimum da ostane ravna, kasnije se ili uvije ili bukne. Ne znam da li je do pegle (nije baš neka :P) ili šta? Uvijek stavim sprej za zaštitu od toplote, a nekad i lak (obično samo kad izlazim van), mada lak ne volim jer mi se kosa samo slijepi, pa mi to smeta.
Svaka pomoć bi dobro došla.

– Mislim da je to do tvoje kose. Ja mogu ispeglati kosu dok je operem i drzi mi do sljedeceg pranja. Jedino mi se zna malo zeznut dok spavam, al to popravim na brzinu

– Stvar ti je u tome da nakon peglanja namazes ruke obicnom kremom (samo da je prozracne teksture, da nije toliko masna) i da prodjes rukama kroz kosu, ajmo reci da je zagladis, svi ce sad pomisliti da ce to samo kosu umastiti i sl, ali ako stavis normalnu kolicinu neces imati problema s tim, dobit ces ispeglanu kosu sa svakom dlakom na svom mjestu, a i onaj efekat da kosa “ide za tobom” ce isto primijetiti, ni ja ne volim lakove, zato mi ova varijanta odgovara, eto nadam se da sam pomogla

– probaj kupiti neki sprej ili kremu za ravnanje kose.. kad operes kosu stavi sprej/kremu, osusi sa fenom tako da stalno cesljas kosu da ti se bolje izravna i onda popeglaj! najbolje pegle su ti remington, ja svoju imam vec oko 5 godina i jos uvijek radi kao nova!! kad popeglam kosu ostane ravna cijeli dan s tim da se sutra mozda malo pokovrca, ali prodem jos jednom s peglom i to je to!

– To ti je sigurno do pegle. Ali, probaj da ne peglaš kosu, jer puno oštećuje. Bar dok je ljeto, kada možeš nositi neke ležerne valovite frizure, lokne i sl. I ja često peglam kosu, ali stvarno dosadi uvijek ravna kosa. Treba nekada i promijeniti. Poslije peglanja stavljam kristale za kosu i dugo vremena mi ostane skroz ravna, glatka i sjajna.

– Uzmi lak na četku naprskaj i češljaj cijelu kosu,neće biti ljepljiva,duže će stajati.

– misim da ti je to do pegle, radije prodaj ovu staru i investiraj nešto više novaca u neku kvalitetniju peglu

cure.ba

Komentari

komentara