Ljepota

Čine čuda za kosu – Domaći lijekovi za volumen kose

Napisao admin

Svi mi želimo imati lijepu, zdravu i kosu punu volumena. Kako bi to postigli, koristimo razna hemijska sredstva. Međutim, većina tih sredstava ne daje puno rezultata. Kako bi vam pomogli da imate lijepu i gustu kosu, mi vam dosnoimo nekoliko savjeta koje to domaće proizvode možete koristiti ukoliko želite imati volumeniziranu kosu…


Kosa (Foto: cure.ba)

1. Aloe vera

Ovo je jedan sastojak koji radi čuda za kosu. Aloe vera u bilo kojem obliku, pomaže u povećanju volumena kose,a ujedno i smanjuje opadanje kose. Aloe vera gel vam pomaže da dobijete sjajnu i glatku kosu.Ona se može koristiti izravno ili se može koristiti kao šampon ako se pomiješa s kokosovim mlijekom i uljem pšeničnih klica.

2. Kokosovo ulje.

Najčešći i najbolje ispitan prirodni sastojak koji potiče rast kosei volumena jeste kokosovo ulje. Ukoliko budete ovaj sastojak koristili dovoljno dugo i budete strpljivi, vaša kosa će posatati jača, gušća i zdravija.

3. Ogrozd.

Ovaj sastojak, koji je također poznat kao amla je čudnovatisastojak za kosu, kožu i zube. On se možekoristiti za kosu na način da komade skuhate u ulju ili da komade amle ostavite preko noći u vodi, a da tu vodu iskoristite za ispiranje.

ljepota.ba

Komentari

komentara