Ljepota Video

Bez dosadnih frizura – Pogledajte tutorijal kako napraviti trendi pletenice (FOTO)

Napisao admin

Stilisti su ih donijeli na modne piste, a Holivud ih prihvatio, pa trend pletenice u kosi već nekoliko sezona caruje medju frizurama. Od Džesike Albe i Blejk Lajvli, pa sve do Loren Konrad, Rijane i Nikol Riči, skoro svaka slavna ličnost je nekom trenutku imala ispletenu kosu.


Pletenice (Foto: youtube)

S obzirom da je pletenica brza i zabavna zamjena za konjski rep, a i da s njom može da se postigne i kežual i glamurozan izgled, nije ni čudo što joj popularnost raste vrtoglavom brzinom. Tolika popularnost potisnula je los imidz pletenica kao staromodne frizure.
Svidjalo se to vama ili ne, ljetnje vrućine vas prosto natjeraju da pokupite vašu kosu. Pa zašto onda to ne uraditi pomoću trendi pletenice. Predlažemo vam nekoliko različitih pletenica…

Pletenica “vodopad”

Ova pletenica će bez sumnje, vašoj kosi dati razigran i zabavan ljetnji izgled. Iako na prvi pogled djeluje kompikovan, kad je jednom napravite, vidjećete da je ova frizura zapravo vrlo jednostavna.

Dobro je to što ovu pletenicu uvijek možete da osvježite novim detaljima. Možete da je nosite kao običnu pletenicu, kao “riblju kost” ili da je ukrasite sa nekom cvijetnom šnalicom.
Isto tako, možete da je ispletete samo na jednoj strani ili da produžite preko glave i da je završite na drugoj strani.

Pletenica “Mljekarica”

Da ste prije 5-6 godina napravili pletenicu tipa “mljekarica”, sigurno bi dobili negativne komentare i ismijavanje iza ledja, ali danas ćete dobiti gomilu komplimenata za istu tu frizuru.
Ova pletenica izgleda hipi i mladalački, a izgleda i kao da imate vijenac na glavi. Stilist Ted Gibson, koji je vratio ovu pletenicu na modne piste, savjetuje da za moderan izgled pletenicu napravite što bliže čelu i da više bude razbarušena, nego zategnuta.Pored toga, ovu frizuru možete da “doradite” sa malo tkanine koju ćete provući kroz pletenicu. Ovo je odlična frizura za plažu.

Pletenica “riblja kost”

Pletenica “riblja kost” je uvijek izazivala divljenje zbog njene složene tekstrue. Mnoge holivudske dame su koristile i koriste “wow” efekat koji ova pletenica daje.
Pa onda, bez razmišljanja probajte ovaj hot trend, a olakšavajuća okolnost je što ne mora da bude ispletena savršeno zategnuto. Razbarušen izgled je vrlo moderan.

Razbarušena pletenica sa strane

ova pletenica se pravi vrlo lako, za samo nekoliko sekundi i prosto zrači seksipilom. Sigurno vam ne treba više razloga da biste probali ovaj trend kojim su se zarazile i manekenke na modnim pistama i slavne ličnosti šou-biznisa, piše zenasamja.me.

Urolana pletenica “uže”

Frizura “uže” ni u kom slučaju nije tipična pletenica i djeluje vrlo glamurozno i intrigantno, pa se može koristiti za neke svečane prilike.
Vjerovatno ste se i vi uvijek pitale kako ova pletenica stoji, a da se ne odmota. Trik je u tome da dva odvojena pramena uvrćete u jednom pravcu, a onda ih zamotate jedan oko drugog u suprotni pravac.

cure.ba

Komentari

komentara