Ljepota

Dobro je znati – Savjeti za brzinsku (moram odmah izletjeti iz kuće) šik frizuru

Napisao admin

Sve žene, bilo da su zaposlene mame ili zaposlene menadžerke, ponekad trebaju nekoliko brzinskih prečica do dobre i uredne frizure. Predstavićemo vam nekoliko takvih trikova, tako da uvijek izgledate šik.


Frizura (foto: zenasamja)

Koristite mikrofiber peškir

Ovi peškiri nevjerovatno upijaju i odstranjuju više vode iz kose nego obični peškiri. Ovo će vam uštedjeti vrijeme i sušenje fenom učiniti jednostavnije i brže.

Ne žalite novac za dobar fen za kosu

Jonski fen, sušenje kose vremenski može skratiti na pola. Ovaj fen proizvodi jone, koji su  naelektrisani molekuli. Joni imaju negativni naboj, dok voda ima pozitivan naboj, te se zato vežu brzo.

Uvijek pri ruci imajte suvi šampon ili bebi puder

Suvi šamponi dolaze u puderu ili spreju i odlični su za čišćenje kose (brziniski) i davanje volumena. Takodje, možete koristiti bebi puder u prahu, tako što ćete napudrati kosu odmah pri tjemenu, zatim okrenuti glavu na dolje i onda dobro iščetkati.

Koliko god možete izbjegavajte sušenje fenom

Jednostavno, perite kosu kad se probudite i koristite peglu za kosu, kako bi vaša kosa izgledala glatka i nježna. Drugi način je da koristite uvijač za kosu (figaro). Kosu podijelite na 4, 5 pramenova sa obije strane glave. Svaki pramen umotajte vertikalno od lica i opustite. Kad završite uvijanje svih pramenova, provucite prste kroz lokne i dobićete brzinski volumen i stil.

Probajte “Beach sprej”

Mislim da je većina žena svojom kosom najzadovoljnija upravo kada su na moru. Bez mnogo muke, svaki dan imamo savršenu frizuru, zar ne? Ne brinite, mi imamo rješenje i za ostalih 355 dana u godini – “Beach sprej”. Beach sprej može da se nanosi i na vlažnu i na suvu kosu. Ako kosu perete uveče, naprskajte je, a onda je na vrh glave pokupite u pundju. Kad se probudite imaćete seksi, lepršavu morsku frizuru. Eh sad, naravno da ne možemo tako lako doći do prave morske vode i tako obradovati našu kosu. Isto tako, Beach spray, za razliku od nas, na zapadu može da se kupi u prodavnicama, fabrički proizveden, ali svakako da morski sprej možete napraviti i kod kuće, udaljeni kilometre i kilometre od mora i zapada. Dakle, u 250 mililitara destilovane vode dodajte 1 kašiku morske soli i pola kafene kašike regeneratora za kosu (probajte sa onim što miriše na kokos ili mango, zbog totalnog ugodjaja plaže). Sve to smiksajte, uspite u bocu sa pumpicom i eto ga, vaš Beach sprej je spreman.

Promijenite razdeljak

Jedan od najjednostavnijih načina stilizujete vašu kosu i promijenite cjelokupan izgled je da napravite ili promijenite već postojeći razdeljak. Probajte sa onim na sredini ili duboki razdeljak sa strane. U kratkom roku imaćete potpuno drugačiji look, piše zenasamja.me.

Aksesoar za kosu

Nabavite kolekciju aksesoara za kosu. Trakice, cvijetne šnale, štipaljkice i ostali modni dodaci za kosu koji se brzo stavljaju, osvježiće vašu frizuru.

Ekstenzije na klipse

Zakačite ekstenziju u obliku konjskog repa ili više manjih pramenova, na vašu prirodnu kosu. Za ove ekstenzije je potrebno malo prakse da bi se postavile pravilno, ali kad naučite, dobićete divnu dugu kosu za čas.

Promijenite malo konjski rep

Konjski rep je najbolje rješenje kad trebate da istrčite iz kuće, ali ni konjski rep ne mora uvijek da bude dosadan i jednoličan. Možete dodati nekoliko lokni u vaš rep ili staviti neku lijepu traku ili šnalu, koje će vašu frizuru učiniti drugačijom.

cure.ba

Komentari

komentara