Ljepota

Istaknite prednosti, sakrijte mane – 15 korisnih savjeta za šminkanje

Napisao admin

Kako biste se što bolje našminkale treba vam samo malo prakse i vježbe, kao i naravno dobre ideje, a uz nekoliko trikova uvijek možete da istaknete ono što lijepo pristaje vašem licu i time sakriti sve mane. Sve je stvar vizuelnog efekta!


Šminkanje (foto: cure.ba)

Pitanje na koje bi svaka djevojka željela da zna odgovor jeste kako nanijeti savršenu liniju ajlajnerom? Makeup stručnjak Rej Moris je tu da pomogne: “Stavite malo ljepljive trake ispod oka kako biste lakše pratili i iscrtali pravu liniju“!

Selebriti šminkerka Karmindi preporučuje da se pri izboru ajlajnera odlučite za neke manje tradicionalne boje, kao što je crna. “Izbjegavajte crni ajlajner, jer on sužava oblik vaših očiju. Isprobajte neki u boji koji će definisati vašu gornju liniju trepavica“.

Crna maskara ponekad može da bude dosadna, pa zašto se malo ne zabavite i dodate malo maskare u boji samo na vrhove svojih trepavica? Osim toga to može da da osvježavajući izgled vašim očima.

Idete pravo sa posla na žurku? Karmin smjele i upadljive boje lako će vaš izgled pretvoriti u večernji.

Želite savršene, a prirodne obrve poput Megan Foks? Popunite ih sjenkom za oči boje slične obrvama, što će im dati mekši i prirodniji izgled, više od krejona.

Kozmetičarka Meri Volfgang vjeruje da svaka žena treba da ima karmin koji je za nijansu svjetliji od njene prirodne boje usana. To je brz i jednostavan način da vaše lice dobije vedriji izgled.

Kozmetičarka Gabrijela Orozko tvrdi da je zdrava i hirdrirana koža od velike važnosti kada je šminka u pitanju. “Počnite sa korišćenjem tonika i gelova za čišćenje lica, a potom nanesite kremu i serum. Ako vaša koža izgleda dobro, svaka šminka će izgledati sjajno“!

Da li vas nerviraju vaše kesice i nadutost u području ispod oka? Za to postoji rješenje ukoliko svakodnevno nanosite kremu koja će hidrirati kožu.

Da li ste znale da postoji sprej koji se nanosi na lice kako bi vaša šminka bila postojana satima? Idelano za matursko veče!

Baš kao i sve, tako i šminka ima svoj rok trajanja, a to izgleda mnoge djevojke ne shvataju! Maskaru ili alajner recimo treba zamijeniti nakon najviše tri mjeseca korišćenja.

Baš kad ste pomislili da vaš korektor ne može da čini više čuda, bićete iznenađeni da možete da ga primijenite i na svoje kapke kao bazu ispod sjenke za oči!

Mejli Ronkal, makeup stručnjak, savjetuje da prilikom stavljanja bronzera prvo treba da počnemo od oboda našeg lica, a potom da nanosimo na čelo, nos i bradu.

Svaka djevojka želi da ima istaknute jagodice, a to lako može da se postigne i bez plastične operacije. Jednostavno nanesite bronzer ispod obraza i highlighter na jagodične kosti, što će učiniti da izgledaju veće.

Patite jer su vaše oči često krvave, odnosno crvene? Bijeli krejon ili ajlajner u uglovima očiju učiniće da crvenilo prividno nestane.

Jeste li znali koji je trik kod nanošenja rumenila? Uvijek ostavite oko dva prsta prostora od nosa do mjesta gdje rumenilo počinje.

elle

Komentari

komentara