Ljepota

Crvenilo i pecaknje – 3 načina da umirite iziritiranu kožu poslije brijanja (FOTO)

Napisao admin

Ljeti naša koža zahtjeva bolju njegu, posebno zbog češćih depliacija. Ukoliko koristite britvicu znate da se često javljaju crvenilo i pecaknje. Saznajte kako da brzo i lako umirite kožu poslije brijanja.


Depilacija (foto: cure.ba)

Uprkos losionima za depilaciju i dobrim britvicama, čini se da se crvenilo i ranice prečesto javljaju. Kožu možete umiriti na nekoliko načina.

Jabukovo sirće je poznato po svojim antibakterijskim svojstvima, ali i protuupalnim, pa je zato idealno u ovom slučaju. Kuglicom vate nanesite jabukovo sirće na kožu poslije brijanja. Ono će ublažiti peckanje i umanjiti bol.

Slično kao i sirće djeluje aloe vera. Pored toga što umiruje upale, aloe vera omekšava kožu, a uz to ubrzava zarastanje eventualnih ranica. Zato, ukoliko ljeti koristite britvicu često, obavezno nabavite aloe vera gel. Potrebno je da je samo nanesete u tankom sloju na kožu.

Iziritiranoj koži može pomoći i aspirin. Rastvorite dva aspirina u malo vode da biste dobili pastu. Nanesite je na upaljena i bolna mjesta i ostavite par minuta da se osuši. Nakon toga je isperite sa malo tople vode.

lpm

Komentari

komentara