Ljepota

Lijepa i blistava koža – Jagode u službi ljepote

Napisao admin

Svi volimo jesti sočni crveni plod koji se zove jagoda. Pored toga što odušveljavaju naše nepce, jagode su izvrstan izvor vitamina C i salicilne kiseline koja se koristi u većini kozmetičkih proizvoda. Jagode su izvrsni toneri, pa na taj način čine vašu kožu lijepom i blistavom.


Jagode (foto: cure.ba)

 Jagode također sadrže alfa-hydroksilnu kiselinu koja pomaže da se oslobodite od mrtvih stanica kože. Jagode također pomažu u čišćenju od akni, izbjeljuju zube, smanjuje natečenost ispod očiju i čine mnogo drugih stvari. Ovdje su neki od načina na koje možete koristiti jagode na vašem licu.

Piling od jagoda.

Za korištenje jagoda na licu, ne morate proći kroz puno komplikacija. Dovoljno je izrezati jednu jagodu na pola i utrljajti je na lice i ostaviti da djeluje nekoliko minuta. Zatim isperite lice sa hladnom vodom i dobit ćete glatku kožu.

Jagode sa šlagom.

Ova maska je još jedan učinkovit način za korištenje jagoda na licu. Izmiksajte jagode u blenderu, dodajte jednu kašiku svježeg vrhnja i jednu kašiku meda, kako bi napravili gustu smjesu. Primijenite ovu smjesu na lice i vrat. Ostavite da djeluje 10 minuta, a zatim isperite vodom.

Ublažite natečenost ispod očiju.

Nakon napornog dana, kod dosta osoba se javlja natečenost ispod očiju. Izrežite kriške jagode i stavite ih ispod očiju. Opustite se 10 minuta. Zatim uklonite kriške i nanesite hidratantnu kremu.

Jagode za akne.

Primjena jagoda na licu je također učinkovit način liječenja akni. Zgnječite pola šoljice jagoda i dodajte kašiku kiselog vrhnja. Nanesite ovu smjesu na lice i ostavite da odstoji oko 10-15 minuta, a zatim isperite vodom. To je vrlo učinkovit način za liječenje akni.

Rižino brašno i jagode.

Izmiksajte 5-6 jagoda i jednu kašiku rižinog brašna u blenderu. Primijeni ovu smjesu na lice i ostavite da djeluje oko 15 minuta. Zatim isperite hladnom vodom.

ljepota.ba

Komentari

komentara