Ljepota

Efikasni i jeftini – 5 domaćih lijekova za lomljive nokte

Napisao admin

Lijekovi za lomljive nokte ne moraju biti upakovani u prekrasne bočice niti moraju koštati čitavo bogatstvo!


Limun (Foto: cure.ba)

Naime, vi ih možete u tren oka napraviti kod kuće. Sledeći lijekovi provjereno daju odlične rezultate, a neki od njih su čak i djelotvorniji od fabtički proizvedenih melema i krema. Još bolje, riječ je o prirodnim sastojcima te nećete imati neželjene nuspojave. Drage dame, potrebno je da odvojite svega deset minuta kako biste napravile lijek koji će vam pomoći da imate čvrste i lijepe nokte.

Maslinovo ulje i sok od limuna

Kašičica maslinovog ulja pomiješana sa par kapi soka od limuna veoma je moćan lijek koji će vam, ako ga nanosite najmanje dva puta sedmično, pomoći da transformišete lomljive nokte. Mješavinu temeljno umasirajte u nokte, pustite da se upije, a zatim navucite pamučne rukavice i pustite da mješavina odradi svoju magiju tokom noći.

Ulje čajevca i vitamin E

Kašičica ulja od čajevca u kombinaciji sa par kapi vitamina E neće vam samo pomoći da imate čvršće i zdravije nokte već će spriječiti i razvoj gljivica na noktima i uspješno zaliječiti sve postojeće infekcije. Utrljajte mješavinu na način koji je opisan iznad, što češće možete, i veoma brzo biste trebali vidjeti rezultate.

Morska so

Pomiješajte deset grama morske soli sa dvije kapi soka od limuna ili eteričnog ulja tamjana. Dobijenu mješavinu uspite u zdjelu sa toplom vodom i potopite nokte na deset do petnaest minuta. Ponavljajte dva puta sedmično.

Pivo

Pivo, maslinovo ulje i jabukovo sirće vjerovatno nisu sastojci koje biste izabrali za omiljeno piće, ali su odličan lijek za lomljive nokte. Ugrijte 60 ml maslinovog ulja te ga pomiješajte sa jednakom količinom jabukovog sirćeta i 120 ml piva. Potopite nokte u dobijenu mješavinu na petnaest minuta. Ponavljajte dva puta sedmično.

Sok do limuna

Sredstva za skidanje laka mogu uticati na sušenje i listanje noktiju, a veoma često vaši nokti postaju žućkasti. Kako biste to izbjegli, jednostavno iscijedite dva limuna, natopite tufer u dobijenom soku i pređite njime preko svakog nokta. Slobodno masirajte nokte limunovim sokom i, kada se nokti osuše, isperite ih mlakom vodom. Vaši nokti će izgledati mnogo bolje te žutoj boji neće biti ni traga. Ponavljajte po potrebi.

minimagazin

Komentari

komentara