Ljepota

Par savjeta – 8 načina da vam kosa miriše dobro

Napisao admin

Nije dovoljno za vašu kosu samo da izgleda lijepo. Kosa također mora dobro mirisati. No, nije lako dobiti kosu koja izgleda i miriše lijepo u isto vrijeme. Da bi vaša kosa mirisala dobro, morate prvo znati šta to uništava njen miris.


Kosa (Foto: cure.ba)

Inače, vaša kosa ima jedinstven miris koji nije ni loš ni dobar. No, ako je kosa neoprana nekoliko dana, ona može poprimiti miris masnoće. Zato je redovito pranje kose jedan od najboljih načina održavanja dobrog mirisa kose. Znoj također možete uticati na miris kose. Postoji još nekoliko stvari koje utiču na miris kose, ali mi vam donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći u tome da uvijek imate lijepu i mirisnu kosu. Pa, pogledajte.

Redovno perite kosu

Morate kosu prati svaki dan ukoliko ste izloženi prašini i zagađenju. Ako ne, onda je trebate prati svaka dva dana. Pranje kose daje vašoj kosi čist i svjež miris.

Limun

Limun možete koristiti kako bi vaša kosa dobro mirisala. Limunov sok je vrlo učinkovit u borbi protiv peruti. Dakle, nanesite limunov sok na kosu, a zatim ga isperite blagim šamponom.

Ružina voda

Ružina voda je jedna od najboljih stvari za vašu kožu. Osim za kožu, ružinu vodu možete koristiti da dobijete mirisnu kosu.

Ulje jasmina

Ulje jasmina je jedno od najpoznatijih mirisnih ulja. Temeljita masaža s uljem jasmina može učiniti da vaša kosa miriše dobro, a osim toga ulje jasmina potiče brži rast kose.

Cvijeće

Mnoge žene vole ukrasiti svoju kosu s cvijećem. Iako to ne utiče na kvalitetu vaše kose, to je instant način da vaša kosa miriše dobro.

Ulje hibiskusa

Ovo ulje je jedno od najzdravijih ulja za kosu. Ono će potamniti vašu kosu i ojačati joj korijen. Ulje hibiskusa ima prirodni cvjetni miris, tako da će vašu kosu učiniti mirisnom.

Boravak daleko od vrućine

Ako se vaše vlasište puno znoji, nijedan od navedenih načina neće vam pomoći da zadržate vašu kosu mirisnom. Dakle, pokušajte izbjegavati vrućine koliko god je to moguće.

ljepota.ba

Komentari

komentara