Ljepota

Maslinovo ulje je mnogim Talijankama broj 1 za ljepotu: 5 trikova za očuvanje mladolikog izgleda

Napisao H. H.

Da biste održali ljepotu i mladolik izgled ne morate posezati za skupocijenim kremama, možete isprobati neke domaće paste koje koriste mnoge žene širom svijeta.

1. Jednostavna maska za mitisere: Ako trebate ukloniti mitesere, možete napraviti jednostavnu masku sa proizvodima koje već vjerovatno svi imate u kuhinjii. Kombinujte med i cimet, izmješajte ih zajedno dok ne dobijete pastu. Nanesite ga u tankom sloju preko mitesera i preko toga stavite pamučnu tkaninu ili krpicu. Nakon 5 minuta i isperite lice.

2. Za podočnjake: Za podočnjake i podbule oči možete koristiti običan krompir. Sitno naribajte jedan krompir, nanesite ga na područje ispod očiju i ostavite da djeluje 15 minuta. Takođe možete koristiti svježi krastavac. Isjecite ga na kolutiće, ostavite u frižideru nekih pola sata a zatim lezite i stavite na oči. Držite tako najmanje 20 minuta.

3. Za punije usne: Da bi vaše usne izgledale punije, možete isprobati domaće napravljenu pastu koje mnoge žene koriste i tvrde da funkcioniše. Za ovu pastu treba vam četkica za zube, šećer, cimet i maslinovo ulje. Nanesite šećer na četkicu za zube, a zatim nježno ribajte usne. Nakon toga nanesite mješavinu cimeta i maslinovog ulja i lagano izribajte usne. Isperite smjesu i namažite usne labelom ili melemom.

4. Za prirodno preplanuli ten: Ako želite brzinski dobiti preplanuli ten, ne morate ići u solarij. Kremu za potamljivanje možete pokušati sami napraviti miješanjem omiljene hidratantne kreme s kakaom. Napravite je tako da bude tamnija od vaše željene nijanse i nanesite na tijelo nakon tuširanja, prenosi Pult24info

5.Maslinovo ulje Talijankama je tajno oružje broj 1 za ljepotu: Maslinovo ulje bogato je nutrijentima koje pridonose ljepoti, poput vitamina E, koji održava mladost kože. Jedna od najslavnijih i najljepših Talijanki svih vremena Sophia Loren bila je poznata po tome da se maslinovim uljem mazala po čitavom tijelu.

Komentari

komentara