Ljepota

Posebnu pažnju obratite na trepavice – Uz par savjeta za ljepotu izgledajte poput Parižanki

Napisao H. H.

Parižanke su nas oduvijek posebno fascinirale i inspirisale svojim jednostavnim i efektnim modnim stilom.

Njihov stil života ponekad nam se čini čarobnim, baš kao i način na koji one znaju da istaknu svoju prirodnu ljepotu. Uz nekoliko savjeta i minimalno truda i vi možete izgledati poput Parižanke, a vjerujemo da sve što je potrebno već imate u svojoj kozmetičkoj torbici.

Njega lica: Parižanke smatraju kako šminka ne bi trebala mnogo da promijeni vaš prirodni izgled lica već samo da istakne njegovu ljepotu. Upravo zbog toga je njega lica ključna. Ako je vaše lice lijepo i njegovano, biće potrebna minimalna količina šminke keko biste naglasili svoju ljepotu.

Njega lica zavisi od tipa vaše kože, ali postoji nekoliko koraka koji su zajednički za sve tipove kože. Hodratantna krema i krema sa zaštitnim faktorom je nešto što bi svaka žena trebala da ima, a odgovaraće i masnom i suhom tipu kože.

Osim toga važna je i pravilna ishrana koja se zasniva na mnogo voća i povrća. Šminku koristite umjereno; Pravu Parižanku ćete rijetko vidjeti sa mnogo šminke na njenom licu, one čak rijetko koriste i puder. Njihov način šminkanja je usmjeren na naglašavanje prirodnih crta lica, piše “Infpult”

Ako imate neke nedostatke na svom licu poput malih prištića ili mrlja, pokrijte ih korektorom. Fokusirajte se na jedan dio lica; Ako se odlučite da naglasite oči upadljivijom šminkom, onda na usne stavite decentniji ruž. Parižanke rijetko oči stavljaju u prvi plan, osim u posebnim večernjim situacijama. Crvenim ili tamnijim ružem ćete postići pravi pariški izgled.

Pronađite prirodnu nijansu rumenila; Sve nijanse ružičaste ili narandžaste su savršene za prirodni izgled rumenih obraza, samo pazite da ne pretjerate sa nanošenjem. Posebnu pažnju obrati na trepavice; Dobra maskara je najvažnija za svaku Parižanku koja ni do trgovine ne ide bez nje. Dobro bi bilo nabaviti sebi i jedan dobar uvijač za trebapice koji će vam pomoći da ih naglasite.

Komentari

komentara