Ljepota

Gotovo bezbolna depilacija – Recept za uklanjanje dlačica kod kuće

Napisao admin

Ako niste zadovoljni načinom uklanjanja dlačica koji trenutno koristite možda je vrijeme da isprobate najučinkovitiju i najbezboljniju egipatsku depilaciju. Jednostavan način uklanjanja dlačica možete napraviti sami kod kuće s pastom za koju su vam potrebna tek tri sastojka


Depilacija (foto: cure.ba)

Pastu za egipatsku depilaciju lako možete napraviti kod kuće od samo tri sastojka (Foto: Guliver/Thinkstock)
Depilacija šećernom pastom ili egipatska depilacija vjerojatno je najbliža onoj voskom, ali je njezina prednost ta da za nanošenje nisu potrebne trake za čupanje, a što je još bitnije, nema dijela tijela koji je nedostupan.

Posebno se preporuča za osjetljivu kožu jer ne izaziva crvenilo, prištiće i iritaciju, a djeluje antialergijski i protuupalno.Ovu potpuno prirodnu, lako primjenjivu i najbezbolniju vrstu depilacije prakticirala je i sama kraljica Kleopatra. Pastu za egipatsku depilaciju lako možete napraviti sami.

Sastojci za pastu:
-2 šalice šećera
– ¼ šalice vode
– ¼ šalice limunovog soka

Priprema i korištenje:
1. Korak
Iscijedite limun i procijedite ga uz pomoć gaze kako ne bi ostali sitni komadići. U lonac naspite šećer i stavite na laganu vatru da se rastapa uz neprestano miješanje.

2. Korak
U rastopljeni šećer dodajte vodu i sok od limuna, pa na laganoj vatri kuhajte oko pet minuta dok smjesa ne dobije zlatnu, pomalo crvenkastu boju. Tako pripremljenu pastu stavite u keramičku posudu te ostavite da se ohladi, ali ne previše nego tek na mjeru da je možete uzeti rukama.

3. Korak
Kada se šećerna pasta ohladila uzmite veličinu manjeg oraha i rukama oblikujte kuglicu. Pastu razvlačite rukama dok ne postane svijetla i podatna pod prstima. Rukom je nanosite na područje sa kojeg želite odstraniti dlačice i to prstima u smjeru suprotnom od rasta dlačica dok je važno da pastu otklanjate energičnim pokretima u smjeru rasta dlačica.

Savjet: Kako bi održali temperaturu paste držite je u posudi s toplom vodom.
 

zadovoljna.hr

Komentari

komentara