Ljepota

Šta je konturisanje kose i zašto doživljava vrhunac popularnosti?

Napisao H. H.

Znate li kolika je moć konturisanja da promijeni izgled i da ga stručnjaci toplo preporučuju svim djevojkama?

Konturisanje kose je šišanje, farbanje i oblikovanje svjetlošću i sjenkom kako bi se postigao određeni vizuelni efekat. Odnosno, konturisanje vizuelno može suziti lice ili, na primjer, „smanjiti“ čelo, ublažiti oštre crte lica, usredsređujući se na druge dijelove lica i prekrivajući određena područja dlakom. Konturisano šišanje je rad pod uglom i pravcem reza kako bi se stvorio savršen oblik.

Gde god želite sakriti ili omekšati neželjene pojedinačne karakteristike, možete dodati sjenku i gustinu, a istovremeno pustiti svjetlost da pada na ona mjesta koja treba naglasiti. U konturisanju govorimo o frizurama i oblikovanju kose sa značenjem: stilista u svom dijelu nadograđuje ideju, crtajući dijagram igre svetlosti na kosi.

Hitna tehnika farbanja ima za cilj da za svaku ženu stvori ličnu varijaciju trenda, koja će se savršeno kombinovati sa njenom ličnošću. Pomoću njega možete naglasiti najbolje aspekte izgleda i maskirati nesavršenosti.

Dakle, učiniti lice vizuelno tanjim pomoći će takva frizura, gde će kosa položena u predjelu brade prekriti dio lica i bacati sjenku.

Da biste vizuelno smanjili čelo, možete koristiti šiške ili dodati gustinu na slijepoočnicama, dok uklanjate dlake sa dna lica kako biste pomjerali fokus. Ako postoji želja da skrenete pažnju na oči, jagodice ili usne, potrebno je da otvorite lice što je više moguće i oblikujete ga.

Kontura u frizurama i oblikovanju kose je osnova, a konturisanje farbanja kose ima za cilj poboljšanje rezultata. Ovo je dodatno sredstvo za postizanje odličnog vizuelnog efekta. Savršeno oblikovana kosa neće ograničiti jednu frizuru, jer se konturisanjem koristi pristup na više nivoa, prenosi Cosmopolitan

Komentari

komentara