Kuća i hrana

Imamo recept za fantastičnu štrudlu od trešanja

Napisao H. H.

Trešnje su voće koje sadrže vitamine A,B i C, melatonin, elagičnu kiselinu i bioflavonide.

S ljepšim danima i vremenom svi se veselimo slatkim i ukusnim trešnjama. Zato vam donosimo jednostavan i brzi recept za štrudlu od trešanja, piše Ordinacija.

Sastojci:

6 kora (listova)
500 g trešanja
1 žlica cimeta
1 vanilin šećer
200 g smeđega šećera
100 g šećera u prahu
malo mlijeka i ulja

Priprema:

Operite trešnje i izvadite koštice. Dodajte im sve navedene sastojke, osim listova, mlijeka i ulja. Pomiješajte te ostavite kratko da trešnje tako stoje kako bi se sve upilo.

U posebnoj posudi pomiješajte malo mlijeka i ulja. Uzmite jednu koru i namažite je mješavinom mlijeka i ulja. Tako napravite i s ostalima.

Trešnje pospijte do pola lista, a potom zamotajte i stavite u posudu za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva oko 40 minuta.

Kada je gotovo narežite na komade i poslužite.

Komentari

komentara