Ljepota

Da biste imali bujnu i kovrdžavu kosu – Trikovi za brzo i lako kovrdžanje kose

Napisao admin

Da biste imali bujnu i kovrdžavu kosu ne trebaju vam vikleri, pegle ili uvijači. Sve što vam je potrebno je par trikova pomoću kojih ćete doći do divlje frizure za vrlo kratko vrijeme.


kovrdže (foto:cure.ba)

Dame, koje su ljubiteljke kovrdžave kose, ne moraju više da se pate raznim pjenama, peglama, uvijačima ili viklerima. Postoje mali trikovi koji ovaj proces umnogome olakšavaju.

Od sada ne morate više da zavidite Bijonse na njenoj prelijepim ufrćkanim uvojcima, već se posvetite malim trikovima koji će vam pomoći da i sami postignete bujni izgled kose. Evo nekoliko savjeta koje možete da probate.

Napravite svoj ljetni sprej za kosu

Pomiješajte 2 šolje tople vode, 1 kašiku morske soli, 1 kašiku kokosovog ulja i 1 kašiku gela za kosu ili balzama. Sve stavite u praznu, čistu bocu sa raspršivačem i dobro promućkajte. Nanesite na vlažnu kosu, podijelite je na nekoliko pramenova i svaki uvrnite prstima i pri korijenu glave zakačite šnalicom. Ostavite da se osuši i nakon toga pustite kovrdže i malo protresite kosu.

Definišite kovrdže

Vlažnu kosu iščešljajte i zavežite sve osim nekoliko donjih pramenova. Svaki pramen motajte oko prsta da formirate više krugova od jednog pramena i potom zakačite šnalicom. Tako uradite i sa ostatkom kose, izvlačeći iz zavezane punđe uvijek po nekoliko pramenova. Ostavite da se kosa prirodno osuši i raspustite kovrdže. Sve učvrstite sa malo laka za kosu.

Sprovedite trik sa trakom za kosu

Na očešljanu i vlažnu kosu stavite elastičnu traku. Uvijajte svaki pramen posebno oko trake, dok ih sve ne zakačite. Ostavite da se kosa osuši. Odmotajte pramenove, skinite traku i raspustite kovrdže.

Telegraf

Komentari

komentara