Ljepota

ŠMINKA RADI ČUDA – Otkrijte još jedan jednostavan trik za mladolik izgled

Napisao admin

Rumenilo ženskom licu daje zdrav, mladenački sjaj i zato ga se nemojte odricati – bitno je samo izbjeći tri najveće pogreške prilikom nanošenja


šminkanje (foto:cure.ba)

Mnoge se svjetske zvijezde kunu da su im za svakodnevan izgled dovoljni rumenilo i, eventualno, maskara.

Da biste savladali savršenu tehniku nanošenja rumenila, najprije je bitno izbjegavati tri ključne pogreške:

1. Korištenje pogrešne formule za svoj tip kože

Žene koje imaju normalnu ili mješovitu kožu trebale bi koristiti puder u prahu. Za suhu kožu najbolje su kremaste formule koje su odlične i za hidratizaciju kože. Za istinski masnu kožu je najbolji izbor puder u kamenu jer ima najbolju izdržljivost.

2. Primjena na krivom mjestu

Nanesete li ga previsoko, izgledat ćete kao lutka, a nanesete li ga prenisko, koža lica izgledat će vam previše opušteno. Ako imate okruglo ili ovalno lice, nanesite rumenilo ispod jagodične kosti za instant ‘podizanje’ obraza. Ako je pak vaš oblik lica trokutast ili kvadratni, nanesite ga točno posred jagodične kosti.

3. Previše rumenila

Posljednja, ali ne i najmanja pogreška je stavljanje previše rumenila i njegovo nerazmazivanje. Upravo je to razlog zašto neke žene izgledaju ‘previše dotjerane’, a danas je na cijeni onaj naoko prirodni izgled. Imajte pri ruci debeli kist i njime vrtložnim pokretima uvijek rasporedite rumenilo na licu. Za finiš prođite licem čistom spužvicom.

TPORTAL.HR

Komentari

komentara