Ljepota

Jednostavno rješenje – Kako svezati kosu prije spavanja (i pritom ne uništavati vlasi)

Napisao admin

Duga kosa i visoke temperature, a pogotovo ljetne vrućine, jednostavno ne idu skupa. Ono što dugokose djevojke raduje zimi: dobro zadržavanje topline, užasava ih pri vrućinama.


Kosa (foto: cure.ba)

Iako je kratka frizura idealna za ljetna ludovanja i odmore, ne žele se svi odreći svojih dugih vlati. Spavanje u takvim uvjetima postaje nepremostiva teškoća i često pribjegavaš vezivanju kose.

Međutim, pri spavanju to rješenje rađa nove probleme, koje se na engleskom često naziva popularnom sintagmom bad hair day ili po „domaću“ izgužvanom i svojevoljnom kosom idućeg dana. To je rezultat prečvrstog vezanja kose, a rješenje su pronašle već naše bake. Stoga ih valja ponekad i poslušati, jer godine iskustva skrivaju raznolike trikove!

U ovom slučaju rješenje je jednostavno.

Nabavi dugu svilenu vrpcu (naći ćeš ih u trgovinama s tkaninama, specijaliziranim trgovinama za šivanje ili čak i darovnim dućanima koji drže pribor za zamatanje darova).

Veži gumicom za kosu niski rep,zatim oko repa omotaj dva puta traku i napravi mašnu, te ukloni gumicu.

Mašna će dovoljno dobro držati kosu na okupu do jutra, ali je dovoljno nježna prema kosi da za sobom neće ostaviti tragove. Bonus: osjećat ćeš se poput prave princeze!
 

index.hr

Komentari

komentara