Ljepota

“Od hiljadu slika izaberem jednu na kojoj sam prelijepa. Muškarci me zanimaju samo ako su pametni”

Napisao H. H.

Društvene mreže su prostor na kojem možete dobiti mnogo toga dobrog, ali i naići na velike probleme u životu. Do vas je kako ćete ih iskoristiti. Mi vam nećemo dijeliti savjete kako da provedete vrijeme na mreži, ali ćemo sa vama podijeliti priču jedne Bosanke, koja je od Instagrama stvorila sebi posao i zaradu. Ona kaže da joj je Instagram promijenio život na bolje. Skoro svaku svoju objavu Tuzlanka Irena Perić naplati, a pri tom radi ono što voli i uživa.

“Radila sam u bratovoj firmi dobar posao, ali dosadan. Tako sam na svom profilu kačila lijepe slike i imala sam dosta partilaca i lajkova. Nakon izvjesnog vremena javio mi se jedan strani brend za saradnju. U početku sam radila za odjeću, ali kasnije kada su se javili i drugi brendovi da radim za njih, počela sam i zarađivati novac. To je sada, dakle nakon dvije godine, već preraslo u pravi posao. Prije godinu dana sam dala otkaz na svom poslu i sada živim lijep život, putujem, slikam, oblačim se, uživam“, kaže za “Source” Irena.

Njen fokus ipak nije na BiH, jer ovdje nema zarade kaže. Sav novac koji dobije ulaže u nove projekte kako bi dobila status kakav imaju djevojke u svijetu koje se bave ovim poslom.

“Mnogo mi je teško napraviti nešto više na brzinu jer sam u Bosni, to nije nikom tržište. Fokusirana sam na modu i to je jedino što me zanima. Imam malo veće ciljeve koji se tiču mode. Kada bi se bazirala na mnoga mjesta kako to rade drugi na Instagramu, to bio bio haos, a ja to ne volim. Može se zaraditi. Potrebno je puno rada i malo sreće. Imala sam sreću da me uzela strana agencija i rekli su mi ‘Ne možete vi da vam ne platimo’. Dakle, ako te plate tada te i cijene“, govori Irena.

Kao primjer da se može napraviti dobar biznis od Instagrama navela je Hanu Hadžiavdagić, za koju kaže da je doktor za mreže, bez obzira da li je neko volio ili ne.

“Predrasude dolaze od toga da ljudi ne mogu da shvate da se to plaća. A agencije strane neće da rade ako te neće platiti. Mi smo modeli. Preko Instagrama reklamiramo firme. A to kakav je Instagram ili naše djelovanje na istom, primjer djevojčicama, je ne znam. Znam da sa 17, 18, 20 godina nisam imala ništa i nisam o ovom razmišljala. Radila sam na sebi. Neka uče, čitaju, putuju, tada razne prilike dolaze i nema vremena da idu staranputicom zbog neke bunde ili torbe, i da razmišljaju o tome šta mi nosimo. Što je najvažnije moraju imati dobar odnos sa roditeljima, jer oni znaju šta je najbolje za nas, a ako budu dobre sa roditeljima i radile na sebi, imaće hiljade bundi“, kaže Irena.

S obzirom da djevojke sa Instagrama važe za najzgodnije i najljepše, na kraju se osvrnula i na muški dio pratilaca.

“Muškarci govore ‘Ma to je ona glupača što se slika’. Ne kontaju da tu ima dosta rada i da se ja mnogo trudim kako bi zaradila novac. A što se tiče javljanja i prilazaka, toga nema baš. A mi smo kao i sve druge djevojke sasvim normalne. Samo što smo mi od hiljadu slika izabrale jednu na kojoj smo prelijepe. Nismo mi 24 sata lijepe i sređene. Ali, muškarci me zanimaju samo ako su pametni“, kaže Irena na kraju, prenosi “Source“.

View this post on Instagram

Day dreams.

A post shared by Irena Peric 💎 (@by_irena) on

Komentari

komentara