Ljepota

Jeste li ih uvrstili u ishranu – Naranča – jedan od najvrijednijih plodova!

Napisao admin

Naranča sadrži gotovo 87% vode i bogata je kalijem, kalcijem i magnezijem. Osim toga sadrži silicija. Organske limunske kiseline i druge voćne kiseline doprinose zajedno tomu da se naranča ubraja u naše najvrijednije plodove.


Naranča (foto: cure.ba)

Ona je bogata vitaminom A, B i C. Samo je malo plodova čije alkalijsko (lužnato) djelovanje nastupa tako brzo na prezakiseljenje tijela. Cesto je naranča jedan od najvrijednijih plodova koje se može jesti za vrijeme liječenja postom, čime se prehrana narančama i sokom od naranče tri do šest dana, svaki dan u većoj količini i bez ikakve druge živežne namirnice iskazala izvanredno korisnom.

Od djetinjstva sve do visoke starosti nema ploda koji bi imat) zamašnija djelovanja od naranči i njihova soka. Dok god se mogu nabaviti, trebalo bi ih svakodnevno jesti, ili za vrijeme obroka ili između obroka. Naranče bi se morale unutar petnaest minuta nakon rasta vijanja jesti jer brzo oksidiraju. U nikakvim okolnostima ne biste im smjeli dodavati šećer. Ako želite zasladiti, uzmite malo meda.

cure.ba

Komentari

komentara