Ljepota

Prava napast – Kako ukloniti bubuljice

Napisao admin

Bubuljice nekada zaista umiju da budu mnogo dosadne. Nestanu pa se opet pojave. To vas je sigurno bar nekada iznerviralo. Bubuljice se mogu pojaviti na leđima, dekolteu ili što je najgore na licu. Mora da ste se mnogo puta pitali kako da ih se riješite jer su prava napast.


Bubuljice (foto: blogspot)

Uzroci pojavljivanja bubuljica mogu biti različiti. U tinejdžerskom dobu, krivac za bubuljice jesu hormoni. Inače, može biti i nepravilna ishrana. Pod ovim mislimo na masnu i nezdravu hranu. Takođe utiče i stres i nerviranje. Bilo kako bilo, važno je da ih se otarasite.

Ono što vam mi možemo preporučiti jeste da probate da ih se riješite pastom za zube. Nanesite malo paste za zube, odnosno u tankom sloju na bubuljice i ostavite da stoji. Pasta za zube bi trebala da upije masnoću iz bubuljice i da je isuši. Međutim nije dovoljno držati je samo par minuta. Ostavite je što duže, najbolje bi bilo cijeli dan ili bar pola. Sušenje ipak ne ide toliko brzo. Ipak, ovo nije baš efikasan metod ponekad.

Možete probati i da rastvoreni aspirin natapkate na lice. Na ovaj način, bubuljice bi trebalo brže da prođu a lice vam neće buknuti.

Još jedan domaći lijek koji možete probati je da napravite mešavinu meda i cimeta i to nanosite na lice. Namažete tanak sloj ove mješavine i ostavite da djeluje što duže. Najbolje bi bilo da to uradite uveče poslije tuširanja i ostavite do ujutru.
Savjetujemo vam samo da na jastuk stavite neki peškir kako ne biste isprljali posteljinu. Ujutru operite lice toplom vodom. Ovaj postupak ponavljajte svaki dan i tako 15 dana. Iskustva mnogih kažu da su vidjeli poboljšanje. Mnogima su se bubuljice smanjile i brže sušile.

Možete probati i krastavac da stavite na lice jer on nekome pomaže tako što otklanja bubuljice i osvježava kožu.

Takođe i narandžina ili limunova kora vam mogu biti od pomoći. Istrljajte lice narandžinom ili još bolje limunovom korom i onda operite lice mlakom vodom.

Najvažnije je da se redovno umivate i tako vašoj koži obezbijedite potrebnu vlažnost i čistoću. To biste trebali da radite 2 do 3 puta na dan samo vodom. Sapune izbjegavajte kao i cjeđenje bubuljica.

Koji god metod uklanjanja bubuljica probali, imajte u vidu da ih se nećete riješiti preko noći. Biće vam potrebne nedjelje, a možda i mjeseci kako biste došli do čistog lica.

Ako vam naši pomenuti metodi ipak ne pomognu, jedino rješenje je da se obratite dermatologu. On će odrediti koji je vaš tip kože i prepisati vam neki preparat za bubuljice. Savjet stručnjaka je ipak neprocjenjiv i ne može se porediti sa bilo čime.

cure.ba

Komentari

komentara