Ljepota

Razotkrivanje muškaraca – Osim što ih jako puno glumi orgazam, iznenađuje i razlog zašto to čine

Napisao admin

Dobro je poznato da žene znaju glumiti orgazam, ali iznenađujuće i velik broj muškaraca koji to radi, i to zato jer im je od njihovog važnije zadovoljstvo partnerice.


Spolni odnos (foto: cure.ba)

U svojoj novoj knjizi Why Men Fake it: The Totally Unexpected Truth urolog dr. Abraham Morgentaler donosi brojne priče o muškarcima koji priznaju da glume orgazam.

Ali najveće iznenađenje je razlog zašto to čine.

‘Kad sam počeo raditi na ovoj knjizi prije 25 godina, veliko mi je iznenađenje bilo da muškarac koji jednom uđe u vezu više brine o partnerici nego o sebi’, kaže dr. Morgentaler.

‘Na svakog muškarca koji se ponaša loše, ide deset koji su predani i pažljivi, te čine sve što mogu kako bi bili dobri partneri.’

‘Čini se nevjerojatnim, a i fizički nemogućim, ali itekako je moguće da muškarci glume orgazam’, kazao je dr. Morgentaler u intervjuu za online magazin Salon ne otkrivajući pritom i način kako to čine.

Njegova knjiga donosi sliku muškarca zabrinutog zbog mogućnosti postizanja erekcije, koji osjeća pritisak zbog seksa i zabrinut je hoće li zadovoljiti drugu stranu.

Nedavna studija Sveučilišta Kansas otkrila je da orgazme glumi 70 posto žena i 30 posto muškaraca. Prema studiji, oba spola to rade iz istog razloga – orgazam druge strane je uslijedio brzo, pa su osjećali pritisak da ga postignu i sami.

Naglasak na muškarčevoj sposobnosti da partnerici omogući ‘urnebesan orgazam’ vodi do toga da muškarci i žene ponekad glume orgazam kako bi ispunili ta očekivanja, zaključak je studije.

Dr. Morgentaler navodi i drugi razlog sve češćeg glumljenja orgazama, a to su brze društvene promjene rodnog identiteta, zbog čega muškarci gube samopouzdanje.

Navodi slučaj 27-godišnjeg paraplegičara koji ne osjeća ništa ispod struka.

‘Liječio sam ga kako bi mogao imati seksualne odnose. Vratio se totalno oduševljen. Promijenila mu se osobnost. Rekao je da je to fantastično i da se opet osjeća kao čovjek. Ali stvar je u tome da on i dalje nije ništa osjećao.’

Objašnjava da se pacijent osjećao dobro kao muškarac, ne zato jer je pronašao vlastito zadovoljstvo u krevetu, nego zato jer je bio sposoban zadovoljiti svoju ženu.

Sve do prije 60 godina, seks se smatrao ženinom dužnošću, a ne nečim u čemu ona treba uživati. Ali sada žene očekuju da budu zadovoljene.

magazin.hr

Komentari

komentara