Ljepota

Make-up škola: istaknite se bronzerom

Napisao A. K.

Bronzer je dio dekorativne šminke koji posebice volimo nanositi ljeti, odnosno kada smo već dovoljno preplanuli i kada nam koža nije presvijetla. Pomoću bronzera lakše možemo istaknuti crte lica i na lijep način naglasiti naš preplanuli ten.

Kako bi uljepšali svoje lice i istaknuli sve njegove prednosti, mnogo žena se, osim pouderom, posluži i bronzerom. Kod njega je važno da se nanosi korak po korak kako bi se savršeno istaknula potamnjela put. Važno je imati kist odgovarajuće veličine, a on bi trebao biti dovoljno širok kako bi što bolje nanijeli bronzer. Nanosite ga na jagodice, a da bi bili sigurni da to dobro radite, slobodno napućite usne. Stavljate ga kao i rumenilo i pazite da ne prelazi liniju jagodica.

I bronzer se bira prema tipu kože

Postoji nekoliko vrsta bronzera i zato je važno znati kakav tip vama odgovara. Ukoliko imate suhu kožu za vas je tekući bronzer, a ako imate masnu kožu nećete pogriješiti odlučite li se za bronzer u prahu. Spomenuto pravilo vrijedi i za one koji imaju mješovitu i normalnu kožu. Ako imate problema s proširenim porama, bilo bi dobro kada bi izbjegavali bronzere koji nisu mat jer bi sjaj mogao samo još više istaknuti nedostatke na vašem licu. Za sve one koji ipak žele malo sjaja, stavite ga radije malo na jagodice. Mat bronzer odlično odgovara svim ženama bez obzira na dob i lice.  Ne zaboravite da se bronzer ne smije nanositi prstima nego samo uz pomoć četkice ili kista.

Važna je nijansa 

Pravilno odabrane nijanse mogu napraviti pravo čudo i stoga bi trebala odvojiti dovoljno vremena i naoružati se strpljenjem. Prema savjetima vizažista, djevojke čija je koža vrlo svijetla trebaju birati bronzere koji su za jednu, najviše dvije, nijanse tamnije od njihovog prirodnog tena. Također, svijetlom tenu najbolje pristaju bronzeri ružičastog podtona. Važno je što preciznije nanijeti malu količinu bronzera na jagodice i rub brade. Tajna dobro nanesenog bronzera je u tome da, svaki put kada  se umoči kist u proizvod, dobro otrese višak s njega prije nego se dotakne lice. Na taj se način smanjuje mogućnost pogreške i možete biti sigurni da će ten izgledati besprijekorno.

mullersvijet.net.hr

Komentari

komentara