Ljepota

Neugodna pojava – Prištići (akne): Kako ih se riješiti brzo i efikasno

Napisao admin

Malo koja osoba nema problema s aknama, tom neugodnom pojavom zbog koje nam se ponekad uopće ne izlazi van. Ponajviše iz tog razloga mnogi će pokušati s brojnim metodama.


Akne (foto: cure.ba)

Neke od njih će vam možda zvučati prilično smiješno, ali društvo napadnuto aknama biti će prilično hrabro i isprobati sve metode koje djeluju. Ovo su neke od prirodnih metoda koje su polučile pozitivan rezultat.

1. Uzmite malo paste za zube i stavite na mjesto na kojem je izbio prištić. To bi najbolje bilo učiniti prije nego što idete spavati. Pretpostavlja se da pasta pomaže kod smanjivanja otekline koju je stvorio prištić, piše Savjetnica.com.

2. Ako imate malo limuna, iskoristite njegov sok i pošpricajte na mjesto na kojem je izbio prištić. Upravo će kiselina ubiti sve bakterije i vratiti PH ravnotežu vaše kože.

3. Uzmite naribani krastavac i stavite ga na lice te mirujte barem 15 minuta. Smatra se kako je najbolji za uklanjanje mitesera.

4. Aloe vera se više puta pokazala ljekovitom, a tako i kod problema s prištićima. Naime sok aloe može ubrzati prirodan proces zacjeljivanja kože. Nije dobro pretjerivati, jer s druge strane može isušiti kožu.

5. Provjerite imate li octa i soli. Ako imate pomiješajte te dvije namirnice i lagano utrljajte na kritična područja. Nakon 20 minuta isperite.

6. Muškantni oraščić u kombinaciji s malo mlijeka čini čuda. Uzmite dakle naribanog oraščića i pomiješajte ga s malo mlijeka. Rezultati su zaista nevjerojatni. Pokušajte.

cure.ba

Komentari

komentara