Ljepota

Otisak napućenih usana – Otisak karmina govori o vašem karakteru

Napisao admin

Otisak napućenih usana otkriva mnoge pojedinosti o karakteru, a čitanje sa usana slično je čitanju sa dlana. Pri analizi traga koji usne ostavljaju na papiru važnu ulogu ima oblik otiska, debljina gornje, odnosno donje usne, ali i to da li je otisak snažan ili blijed, tvrdi Džili Edi, stručnjak za dešifrovanje otiska usana.


usne (foto:cure.ba)

Otisak nije uvijek odraz stvarnog oblika usana. Na primjer, pune usne mogu ostaviti tanak trag na papiru, a tanke usne sočan i pun otisak. Upečatljiv otisak usana karakteriše osobe pune energije koje su često vatreni navijači. Kada odluče šta žele, ništa im ne može stati na put ka uspjehu. Najčešće počinju svoj posao i zapošljavaju druge. Odlikuju ih liderski kvaliteti i lako drugima prodaju svoje ideje. 

Nježan otisak usana imaju hronično umorni i iscrpljeni. Potreban im je mir, opuštanje i vrijeme samo za sebe kada neće biti opterećeni tuđim željama i potrebama. 

Tanka gornja usna odaje dobro organizovane 

Ljudi čiji otisak karakteriše tanja gornja usna po prirodi su prilično izbirljivi i dobro organizovani. Veliku pažnju poklanjaju detaljima. Vole da razmišljaju van ustaljenih okvira. Jako su dobri u otkrivanju novih, boljih i efikasnijih taktika koje im skraćuju put ka zacrtanim ciljevima. 

Statističarke otkriva tanka donja usna 

Čak i punije usne mogu ostaviti otisak na papiru koji karakteriše tanak obris donje usne. Takav otisak čestp upućuje na to da je žena analitički nastrojena. Savršeno dobro se snalazi u gotovo svim zahtjevnim projektima, statistici i u svemu ostalom što ima veze s brojevima. 

Okrugle usne izbjegavaju sukobe 

Ako je spoljna ivica otiska ženskih usana okruglog ili ovalnog oblika, to upućuje na osobu koja duboko u sebi priželjkuje da svi u njenom okruženju budu zadovoljni i srećni. To su žene koje vole kada stvari u njihovu životu idu glatko. Trude se, kad god je moguće, da izbjegnu prepirke i žučne rasprave jer ne vole konfliktne situacije. 

Mentorke ostavljaju trag u obliku dijamanta 

Vlasnici ovakvoga “dijamantnog” otiska usana i sami su poput dijamanta, iskričavog su i blistavog uma. Jako su dobri prijatelji, sposobni su i uspješni, ali i velikodušno daju sebe zajednici. Odlični su mentori i aktivno pomažu drugima da budu uspješni. Ponosni su na svoja dostignuća kako na poslu tako i kod kuće. 

Po punoj gornjoj usni prepoznaje se tešiteljka 

Ovakav otisak imaju žene koje znaju dobro da slušaju i često su mnogima rame za plakanje. Članovi porodice, prijatelji i kolege vrlo im rado otvaraju srce i povjeravaju probleme. Osim što su zahvalne kao slušaoci, one će sa jednakim žarom pružiti ruku i pomoći drugima da riješe probleme. 

Puna donja usna karakteriše zabavljačice 

Žene čiji otisak usana na papiru karakteriše izražajna, punija donja usna često su jako dobre i uspješne zabavljačice. Djeca i kućni ljubimci jednostavno ih obožavaju. Vrlo su rječite, a odlično im i ide i pisanje pa iz njihovih redova vrlo često dolaze dobre spisateljice i ugledne govornice.

S media

Komentari

komentara