Ljepota

Crnogorac koji šminka Kim Kardashian ima najbolji savjet za prekrivanje bora make-upom

Napisao H. H.

On i Kim upoznali su se prije deset godina, a Kardashianka je dosad u nekoliko intervjua naglasila da ju je upravo Mario naučio sve što zna o šminkanju • Zato ćemo rado poslušati njegove savjete

SLAVNA starleta već godinama svoj make-up prepušta samo jednom čovjeku, Crnogorcu s njujorškom adresom Mariju Dedivanoviću.
On i Kim upoznali su se prije deset godina, a Kardashianka je dosad u nekoliko intervjua naglasila da ju je upravo Mario naučio sve što zna o šminkanju. A crnogorski make-up artist sada je svoje znanje odlučio podijeliti sa širom javnosti pa je za časopis InStyle podijelio svoje najbolje savjete za prekrivanje bora make-upom koje ćete sigurno poželjeti isprobati.

“Jedna od najčešćih pogrešaka je odabir krive nijanse korektora. Ako je korektor presvijetli, na koži može izgledati sivkasto i neprirodno te još više naglasiti i najsitnije bore”, napominje Dedivanović i savjetuje da pokušate izbjeći i suhe korektore, odnosno one u stiku, jer se teže razmazuju i stapaju s drugom šminkom. “Tekući korektor koji u sebi sadrži i hidratantnu kremu najbolji je izbor”, kaže Crnogorac.

Tu se sada nameće i jedno vječno pitanje – što se nanosi prvo, korektor il puder? Mario odgovara da biste svakako prvo na lice trebale nanijeti puder, a odmah zatim korektor, i to za početak malenu količinu koju je potrebno što bolje stopiti s ostatkom šminke. “Sljedeći korak je puder u prahu koji ćete najlakše nanijeti pomoću velikog mekanog kista za šminku”, savjetuje make-up artist.
Zatim dolazimo do najtežeg dijela za prekrivanje bora – područja oko očiju na kojem je koža nježnija i osjetljivija nego na ostatku lica.

“Koža oko očiju je jako tanka i nježna pa morate pažljivo šminkati to područje i ne smijete biti grubi. Prvi korak kod šminkanja ovog dijela lica je nanošenje hidratantne kreme za područje oko očiju, a zatim slijedi korektor pa puder u prahu za kraj”, kaže Mario.

Komentari

komentara