Ljepota

Izgorjeli ste na suncu: Imate u frižideru nešto što će odmah pomoći da se ne patite

Napisao H. H.

Da li znate da samo 15 minuta na jačem suncu može izazvati crvenilo, pogotovo ako ste svijetlije puti i crvenite brzo. Posebno su opasni oblačni dani, hlad i auto zato što ljudi imaju dojam da je sunce slabije. Ali i tada može izazvati crvenilo i opekline.

Kreme sa zaštitnim faktorom treba nanositi svaki put prije nego izađete iz kuće, neovisno o tome hoćete li biti u hladu ili ne.

Nakon kupanja u moru ili bazenu, potrebno je ponovno nanijeti kremu za sunčanje jer je voda ispire, bez obzira što piše da je otporna na vodu.

ml8

Pretjerano izlaganje ultraljubičastom zračenju vrlo lako može izazvati opekline koje, iako će proći s vremenom, sasvim sigurno nisu ugodne.

Njujorški dermatolog, Dr. Joshua Zeichner, objasnio je kako je ključ u tome da opekline tretiramo nečim hladnim, no tvrdi da je najbolji izbor nešto što svi imamo u frižideru – mlijeko.

ml3

“Proteini u mlijeku umiruju kožu”, kaže te objašnjava kako mlijeko sadrži vitamine A i D, mast te sve esencijalne aminokiseline.

ml2

“Vitamini pomažu u liječenju dok mliječna kiselina pomaže koži riješiti se mrtvih stanica, što znači da imunološki sistem treba uložiti puno manje napora”, kaže.

ml

“Preporučujem i primjenu hidratizatora na bazi vazelina kako bi se stvorio zaštitni sloj na površini kože”, zaključuje Dr. Zeichner.

ml4

Komentari

komentara