Ljepota

Da li se slažete? OVAKO IZGLEDA SAVRŠENO ŽENSKO TIJELO

Napisao A. K.

Zanimljivo istraživanje o privlačnosti ženskog tijela je pokazalo da muškarci i žene imaju totalno drugačije standarde. Dame daju prednost atletskom tijelu, a jači pol oblinama.

U istraživanju klinike RiverMend Health i Centra za poremećaje u ishrani iz Rouzvuda učestvovalo je 1004 muškarca i žena, koji su imali zadatak da izaberu savršeno žensko tijelo.

Čak 49 posto žena je istaklo da je najpoželjniji tip građe imaju pjevačice Jennifer Lopez i Gwen Stefani, koji se, prema njihovom mišljenju, smatra idealnim za žene.

Jennifer Lopez – Ekskluziva.ba

Muškarci su dali drugačije odgovore, te 38 posto njih smatra da su najse*sipilnije žene sa oblinama, poput starlete Kim Kardashian i Mariah Carey.

Kim Kardashian – Index.hr

Stručnjak za poremećaje u ishrani Dena Kabrera ističe da marketing, odnosno modni magazini i reklamne kampanje, imaju najveći uticaj na ženski stav o idealnom tijelu.

 Žene su preplavljene fotografijama idealnog tijela i sklone smo tome da vidimo sebe na način koji snižava našu vreijdnost. Dame previše važnosti pridaju fizičkom izgledu, kilaži i obliku tijela – naglašava Dena.

Pored savršenog ženskog tijela, istraživači su tražili od učesnika studije da izaberu primjere muškaraca sa javne scene koji imaju najprivlačnije tijelo.

Od 1004 ispitanika, čak 54 posto se složilo da je aletska građa, poput one koju ima David Beckham i Michael Phelps idealna za muškarce, prenosi “B92“.

Komentari

komentara