Ljepota

BOLJA OD BILO KOJEG ŠAMPONA: Smjesa koja spriječava opadanje kose, ubrzava njen rast, poboljšava volumen i sjaj!

Napisao H. H.

Lijepa, njegovana i zdrava kosa san je mnogih žena. 

No, često smo se susreli sa negativnim posljedicama hemijskih proizvoda koji su izazvali mnogo veće oštećenje kose, dok do njenog oporavka nije ni došlo. Upravo iz tog razloga trebate da izbjegavate njihovu upotrebu.

Stoga donosimo preporuku za prirodni preparat.

kosa

Sa prirodnim lijekovima ćemo da imamo bolji učinak, nego što bismo to mogli da postignemo sa hemijskim preparatima, koji djeluju negativno, a pored toga su i jako skupi.

Nepravilna ishrana, alhoholna pića, cigarete, svakodnevni stres, sve su to faktori koji mogu da se odraze negativno na našu kosu.

Trebali biste da izbjegavate i upotrebu fena za kosu, jer i on kada se koristi previše izaziva oštećenje, obzirom da je kosa izložena visokim temperaturama. Isti slučaj je i sa peglom za kosu, gdje dolazi do djelovanje temperature od 200 stepeni na vlasi.

kosa2
Kada uzimate šampon za kosu, pripazite na njegov sastav, jer ukoliko se pravi od prirodnih sastojaka , onda ga i možete koristiti.

Najčešće se primjenje šamon od žare ili sirutka, jer tada je kosa zdravija i mnogo ljepša. Ovo je još jedan od način da spriječite opadanje kose.

Potrebni sastojci:

–   kapsula vitamina E
–    šampon
–     limun
–     10 kapi eterčnih ulja ruže

ulje-ruze

Priprema:

U flaši u kojoj se nalazi šampon, dodajte i ostale sastojke. Flašu zatvorite i nanesite na kosu i pustite da djeluje desetak minuta. Poslije toga kosu samo operite vodom.

Ovo je fantastično rješenje da se riješite svih problema sa kosom.

 

Komentari

komentara