Ljepota

Proizvodi za kosu koje pogrešno koristite

Napisao H. H.

Vrijeme je da počnete koristiti svoje styling proizvode za kosu kao pravi profesionalci, te izbjegnete pogreške koje svi radimo.

Uvijek se pitamo kako ne možemo dobiti frizuru kao kad izađemo iz frizerskog salona. Čak ste i kupili proizvode koje vaš frizer koristi, ali opet ništa? Možda ih pogrešno koristite. Pjena, gel, ulje ili lak za kosu. Svaki proizvod ima svoje specifičnosti i morate znati kako i kada ih koristiti.

Pjena za stiliziranje

Prije svega, nemojte nanositi pjenu na mokru kosu, jer će učiniti kosu teškom, a kosa će se ulijepiti odnosno spustiti na skalp! Za lijep i prirodan volumen uvijek je nanosite na suhu kosu, piše “Wall.hr“.

Isto tako nemojte širiti pjenu na prednji i bočni dio glave. Pjenu nanesite na samom vrhu glave te je proširite uz pomoć češlja u duljinu.

Gel za kosu

Gel za kosu odličan je styling proizvod, ali samo ako se koristi ispravno. Nanesite malu količinu gela na vlažnu kosu (ne mokru) te je isfenirajte s okruglom četkom za feniranje. Ako koristite gelove za čvrstoću i sjaj, vaša kosu će upravo takva i biti.

Lak za kosu

Mnogi prskaju lak za kosu preblizu tjemena, te se pitaju kako to da im je kosa ulijepljena. Jednostavnim trikovima možete spriječiti ulijepljenu kosu te imati savršenu čvrstoću. Važno je zadržati udaljenost od najmanje dvadeset centimetara do glave prilikom prskanja laka za kosu. Obavezno dobro protresite lak za kosu prije nego ga nanesete.

Komentari

komentara