Ljepota

Žena bez šminke – Kada žena dozvoljava da je muškarac vidi bez šminke?

Napisao admin

Žena bez šminke? Mnogim muškarcima je to i dan-danas misterija, jer se dame izuzetno teško opuštaju po ovom pitanju. Glavni krivac je nedostatak samopouzdanja i ubjeđenje da nisu dovoljno lijepe.


šminkanje (foto:cure.ba)

Muškarci rijetko kad imaju priliku da vide “pravo lice” svojih izabranica. Niz je razloga koji dovode do toga, a među najbitnijim se ubrajaju nesigurnost i manjak samopouzdanja. Međutim, prirodni procesi čine da se nježniji pol vremenom opušta, pa se postavlja pitanje – Koliko dugo treba ženi da muškarcu otkrije svoje pravo lice, odnosno lice bez trunke šminke? Evo odgovora.

Najnovije istraživanje pokazuje da je za tako nešto potrebno čak mjesec dana. Čak 80 odsto ispitanica koje su učesvovale u istraživanju priznalo je da u prvih 30 dana intenzivnog druženja ne dopušta svojim muškarcima da ih vide bez šminke.

Iako se u tom periodu žene najčešće već uveliko intimiziraju sa svojim partnerima, spavaju sa njima i bude se pored njih, uspijevaju da sačuvaju svoje “pravo lice”. Odgovor na ovu misteriju dalo je istraživanje koje je otkrilo da žene idu toliko daleko da se čak bude prije partnera, idu do kupatila, nanose šminku, a potom se vraćaju u krevet. Razlog zbog kojeg to čine je strah da se muškarcu, u suprotnom, neće svidjeti.

Oko 60 odsto žena ne pribjegava takvom triku jer ima sasvim drugu metodu. Priznale su da one uopšte ne skidaju šminku prije spavanja, već ulaze u krevet sa njom, pa se ujutro bude djelimično našminkane.

Istraživanje je, takođe, pokazalo da 17 procenata ispitanica ne otkriva pravo lice ni nakon dva mjeseca veze, a čak 16 odsto zahtijeva period od šest do osam mjeseci kako bi se u potpunosti opustile pred svojom jačom polovinom.

Oko osam procenata žena ne dopušta muškarcu da ih vidi bez šminke tokom cijele godine zajedništva,a tri odsto njih zauvijek krije svoje prirodno lice koje ostaje vječita misterija za jači pol.

Glavni razlog zbog kojeg se žene skrivaju iza šminke je nedostatak samopouzdanja iz kojeg proizlazi strah da nisu dovoljno dobre i lijepe. Najveće “zasluge” za to imaju mediji koji propagiraju nerealnu besprijekornu ljepotu, te tako stvaraju strašan pritisak na žene koje nisu sigurne u sebe.

Takav stav žena pozitivan je po industriju ljepote, ali izuzetno negativan po cijelo čovječanstvo jer je došlo do potpunog poremećaja pravih vrijednosti. Psiholozi napominju da mnoge žene trpe zbog toga, a neke od njih se sa time nose cijelog života.

tportal.hr

Komentari

komentara