Ljepota

Nećete pogriješiti ako se ofarbate: 4 boje kose koje će pristajati baš svakom tenu

Napisao H. H.

Ukoliko planirate bilo kakvu promenu sa sledećim nijansama nikako ne možete pogrešiti.

Želite da promenite boju kose, ali vas je strah da određena boja neće pristajati vašem tenu? Budite bez brige jer vam donosimo četiri boje kose poznate po svojoj univerzalnosti, odnosno po tome što lepo idu uz baš svaki ten

Čokoladna nijansa
Suptilna je, ali razlika je vidljiva. Pogotovo ako idete iz crne boje u ovu toplu i bogatu nijansu jer daje tenu dodatan sjaj. Zapravo se radi o savršenoj boji. Spada u kategoriju smeđe boje, ali nije pretamna niti presvetla.

Pozlaćena nijansa
Zlatni tonovi lepo pristaju pogotovo tokom letnjih meseci kada je ten preplanuo jer tada pomažu da se zlatni efekat zadrži na našoj koži. Ako ste prirodna plavuša probajte da stavite preliv na kosu ili dodajte tople pramenove kako biste stvorili dodatni volumen kose. Tako bež-zlatna nijansa pristaje bolje osobama s hladnijim tonom kože, dok će zlatna nijansa prekrasno izgledati na osobama toplijeg tona kože.

Medna nijansa
Ovo je boja koja nepogrešivo pristaje uz baš svaku boju tena. Kako nije previše topla niti previše hladna, medna nijansa obožavana je zbog svoje neutralnosti. Također, može odlično poslužiti kao bazna boja, ali i kao boja pramenova. Razlika između medne i pozlaćene nijanse je u tome što je medna malo tamnija i bogatija.

Bež nijansa
Možda zvuči kao dosadna nijansa, ali reč je upravo o suprotnom. Većina boja tena i kose pripada hladnijim tonovima i tako bež boja nije u sukobu s njima već im i te kako pristaje. Boja kosti ili pšenice spada pod kategoriju bež boje, a ako imate tamniji ten nemojte se plašiti da eksperimentišete upravo s tamnijom nijansom. Takođe, kosa obojana u bež nijansu odlično izgleda i kada imate izrastak.

cosmopolitan.rs

Komentari

komentara