Ljepota

PAMETNE STRATEGIJE – Kako da postignete efekat punijih usana

Napisao admin

Učinite da vaša usta izgledaju sočno i bucmasto uz neke pametne strategije za rješavanje ovog estetskog "problema".


usne (foto:cure.ba)

Najveći uzrok skupljanja ili stanjivanja usana je gubitak kolagena. “To počinje da se dešava u našim 20-im i ubrzava se sredinom 30-ih”, kaže Denis Gros, dermatolog i tvorac istoimenog brenda za njegu kože. Izlaganje suncu i pušenje dodatno ubrzavaju ovaj proces, ali vi možete da ga zaustavite i preokrenete situaciju u svoju korist. Pročitajte savjete profesionalaca kako da vaše usne zadrže punoću i sjaj. 

Šta preporučuje dermatolog…

Da biste pojačali stimulaciju kolagena, primjenjujte proizvode koji sadrže peptide, kao i one koje dodatno vlaže kožu. “Usne nemaju lojne žlijezde, pa su tako sklone sušenju, što dodatno naglašava tanke usne”, objašnjava dr Gros. Nanesite balzam za usne sa vitaminom E ili pak Shea maslac u borbi protiv isušivanja usana. Odlučite se za onaj balzam koji takođe ima zaštitini faktor 15 ili veći da bi tokom dana ograničili štetu od sunca. Završite sa nanošenjem karmina koji u svojoj formuli sadrži peptide. 

Šta predlaže šminker…

“Najbrži način da dobijete pune usne jeste da koristite jak, debeo sjaj za usta sa kolagenoma,” kaže slavna šminker Kimara Ahnert. Ovakvi sjajevi sadrže sastojke poput nane ili cimeta kako bi stimulisali krvne sudove i izazvali pućenje usana. Primjetićete lagano peckanje poslije nanošenja ovakvih sjajeva-što znači da oni rade svoj posao, odnosno čine da usne izgledaju malo veće i deblje. Prije samog sjaja, usne oivičite olovkom za nijansu tamnijom od sjaja i utapkajte malo pudera u prahu.

S media

Komentari

komentara