Ljepota

Sve nijanse plave u 2018

Napisao H. H.

Možda se ne zabavljaju, ali navodno zarađuju bolje

Ne znamo zabavljaju li se plavuše bolje, ali znamo jedan stvarno dobar razlog zašto biste mogle razmisliti o plavoj boji kose. Naime, prema nekim istraživanjima, plavuše bolje zarađuju i, što je još zabavnije, navodno to duguju evoluciji, jer su još u drevna vremena muškarce privlačile sjajnijom bojom kose.

Upravo zbog te privlačnosti i danas im je lakše dogovoriti bolje uvjete rada, a time i bolje plaće. Iako ovo djeluje kao zgodna anegdota, činjenica je da je prirodnih plavuša puno manje nego što je brineta ili crnki, pa su možda zbog toga zaista poželjnije.

Mi smo odabrali pet poznatih Hrvatica i od njihovih kolorista saznali kakve nijanse plave one preferiraju. Ako ste razmišljale o tome da i vi postanete plavuša, možda se odlučite baš za neku od tih nijansi. Naravno, sve u dogovoru s koloristom koji će vam najbolje preporučiti nijansu i ton koji odgovaraju vašoj kosi i puti.

ANA BEGIĆ TAHIRI

Glumica Ana Begić Tahiri u dogovoru sa stilistima Studia Marcela bira baby bluenijansu i tehniku foliyage za prirodan izgled kose koji idealno ide uz Anin “undone look”.

ANA VILENICA

Ana Vilenica odnedavno voli Silky ledenu nijansu plave kose. Koloristi i stilisti Studia Marcela često se kod feniranja odlučuju na ravan hairstyle jer takvom bojom i stylingom naglašavaju Anino lice, a boju kose prilagode njezinom nježnom tenu.

ECIJA OJDANIĆ

Glumica Ecija Ojdanić voli jači kontrast boja. Tehnikom balayage koloristi postižu svjetlinu oko lica i dubinu finalne boje kose koja na kraju rezultira Silky karamel nijansom. Kod ovakvih boja postiže se svježina i različitost boja pramenova.

BARBARA NOLA

Glumica Barbara Nola odlično nosi “fall colors” ili jesenske nijanse u kosi. Mješanjem bakra i plavih nijansi razbija se monotonija boje i toplim Silky nijansama u kosi postiže se živost i sjaj.
LIDIJA BAČIĆ

Lidija Bačić u dogovoru sa stilistima Studia Marcela u posljednje vrijeme bira “golden beige” Silky nijanse te “babylights” tehniku pramenova. Lidijin brončani ten i osunčani pramenovi savršeno odgovaraju messy looku koji Lidija obožava.

Komentari

komentara